adscode
adscode

Uşak Üniversitesinde yeni doktora ve yüksek lisans programı

Uşak Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni doktora ve yüksek lisans programı açıldı.

Uşak Üniversitesinde yeni doktora ve yüksek lisans programı
Üniversite
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, enstitüsü bünyesinde Zootekni Anabilim Dalı Zootekni Doktora Programı ve Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisan Programı açılması yönündeki teklifin, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Lisansüstü eğitimin önemine işaret eden Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hayvancılık konusunda uzman kişilerin zootekni alanında lisansüstü düzeyde eğitim yapması ve yetiştirilmesi ulusal hayvancılığın gelişimi adına önemlidir. Zootekni Doktora Programı'ndan mezun olanlar üniversitelerin veteriner, ziraat ve hayvancılıkla ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarında zootekni araştırma görevlisi ve öğretim elemanı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığında, özel sektörde ve hayvancılık ile ilgili İşletmelerde görev yapabilmektedirler."

Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı'nın modern tarımcılığın gelişmesi adına önemine değinen Çelik, "Son yıllarda ülkemizde tarım bilimleri ve teknolojilerinde çok hızlı gelişmeler olmuştur. Bu nedenle üniversitemizde açılan Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı hem akademik çevrelerin hem de özel sektörün eksikliğini duyduğu bir alanda yüksek lisanslı eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı verecektir" ifadesini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)