adscode
adscode

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Prof. Dr. Nevzat Tarhan

 

Rektör: Prof. Dr. Nevzat Tarhan

 

Kuruluş tarihi: 2011

 

Bulunduğu il: İstanbul

 

Akademik birimleri: İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Tıp olmak üzere 5 fakültesi, Bağımlılık ve Adli Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Tasavvuf Araştırmaları olmak üzere 5 enstitüSÜ ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu var.  

Öğrenci sayısı: 16.167

Akademik personel sayısı: 541

Burs olanakları: ÖSYM bursları kapsamında yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ya da yüzde 25 oranlarında burslu okuma imkânı sunuluyor. Ayrıca ilk 5 tercih bursu, kardeş, kurum, özel mahrumiyet, spor, bilim, sanat, din ve kültür, uluslararası bakalorya, TÜBİTAK, akademik başarı, personel, mezun, mütevelli heyet, ihtiyaç, yabancı uyruklu öğrenci, engelli öğrenci ve dikey geçiş bursu kategorilerinde zengin burs seçenekleri sunuluyor.

Yurt olanakları: 72 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: Aktif 67 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: AKTS kredi dağılım sistemi kullanan üniversitenin Avrupa’da birçok üniversite ve bölümlerle Erasmus anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında tematik eğitim sunan ve insanı anlamayı amaç edinen bir üniversite olarak gelecekte bu alandaki çalışmalara daha çok ihtiyaç duyulacak. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan psikoloji, bu alanda donanımlı bir akademik bilginin yanı sıra uygulamayı da bilen profesyonellerin yetişmesini gerektiriyor. Davranış Bilimleri ve sağlık alanına ilgi duyan öğrenciler için klinik ve uygulama imkânlarına sahibiz. Türkiye’nin beyin üssü olma yolunda olan Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, son teknolojiye sahip laboratuvar, hastane ve tıp merkezlerinde staj ve uygulama imkânından yararlanabiliyor. Sağlık alanında 20 yıldır güvenle hizmet veren NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Avrupa’nın ikinci ve dünyanın akredite olan birinci beyin hastanesi olarak Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine staj imkânları sunuyor. Üsküdar Üniversitesi Etiler ve Feneryolu Tıp Merkezleri de öğrencilere staj ve uygulama olanağı sağlıyor.

İletişim Fakültesi’nde dünyada iletişim alanında yaşanan gelişmeler doğrultusunda ihtiyaç duyulan donanımlı iletişimcilerin yetiştirilmesi hedefiyle Yeni Medya ve Gazetecilik, Medya ve İletişim Sistemleri, Radyo Televizyon Sinema, Görsel İletişim Tasarımı, Çizgi Film ve Animasyon, Halkla İlişkiler, Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümleri yer alıyor. Geleceğin iletişimcileri Üsküdar Haber Ajansı, Üsküdar Üniversitesi Televizyonu, Üsküdar Üniversitesi Radyosu ile Uygulama Gazetesinde çalışarak deneyim sahibi olma imkânını yakalıyorlar.

Üsküdar Üniversitesi, teorik eğitimin yanı sıra uygulama imkânları da sunuyor. 3 yerleşkede toplamda 14 bin 500 metrekare sosyal alan, 3 bin metrekare laboratuvar alanı, 63 bin 285 metrekare kapalı alanda eğitim sunuluyor.

İletişim bilgisi: www.uskudar.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)