adscode
adscode

Üstün yeteneğin eğitim üssü olacak

Üstün yeteneklilere yönelik programıyla AB'ye giren Anabilim Okulları, liderliğe oynuyor. Başkan Serkan Kılıç, Dünya Üstün Yetenekliler Merkezi'nin Ortadoğu ve Asya üssü olacaklarını belirtti.

Üstün yeteneğin eğitim üssü olacak
Okullardan Haberler
Anabilim Eğitim Kurumları, 1987'de Kozyatağı'ndaki mütevazı binasında sektöre adım attığında kurduğu hayallerin çok ötesine geçti. Aradan geçen 27 yıllık süreçte kurumun Ataşehir merkez kampusuyla birlikte Suadiye, Çekmeköy, Ataşehir, Dragos, Koşuyolu ve Çengelköy'de şubeleri açıldı. Dört yıldır atılımda olan Anabilim'in yeni yatırımı ise Sancaktepe'de olacak. Anabilim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kılıç, kurumun her yıl yüzde 100 büyüdüğünü belirterek gelecek beş yılda bu performansın da üzerine çıkacaklarını söyledi. Kılıç, "Önümüzdeki iki yıl içerisinde öğrenci sayısı iki bine ulaşacak. Hedefimiz 10 bini aşmak. Artık taklit edilen bir marka haline geldiğimizi gururla görüyoruz" dedi. Kurumun uyguladığı Üstün Yetenekliler Programı'nın (ÜYEP), ünü yurtdışında giderek artıyor. Prof. Dr. Uğur Sak danışmanlığında yürütülen uygulama, Avrupa Birliği eğitim programı akredite sürecine hazırlanıyor. Program, Anabilim Eğitim Kurumları'nın Alman Erlangen- Nuremberg Üniversitesi'nde kurulan Dünya Üstün Yetenekliler Merkezi'nin Türkiye şubesi olmasını sağlamış.

'LİDER OLACAĞIZ'
Dünyaca ünlü bu merkez, Anabilim Okulları'nı yakın zamanda Ortadoğu ve Asya aktarım merkezi haline getirme teklifinde bulundu. Ayrıca bu alanda uluslararası tanınırlığı olan Arizona Üniversitesi'nden Prof. Dr. June Maker'le de işbirliği yapılacak. Maker, Anabilim öğretmenlerine birebir danışmanlık yapacak. Başkan Serkan Kılıç, "Gelecek dönemde üstün yeteneklilerin yanı sıra, İspanyolca müfredatlı bir misyon okulu gibi tematik yatırımlar yaparak büyümeyi planlıyoruz. Hem sektörde ayrışmayı hem de katma değer yaratmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

SANCAKTEPE'YE İLK LOFT MİMARİLİ OKUL
Anabilim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kılıç, inşaatı devam eden ve 3-4 ay içinde tamamlanacak Sancaktepe'deki yeni binanın Türkiye'nin loft mimariyle yapılan ilk okulu olacağını belirtti. Türkiye'de kaliteli yeni özel okulların açılmaya devam edeceğini anlatan Kılıç şunları söyledi: "1-2 yıl içinde sektör doygunluk noktasına ulaşacak, ama ondan sonra geri dönüşler başlayacaktır. Şu anda elinde küçük sermaye birikimi olan herkes, bir bina kiralayıp biraz süsleyip okul açmayı düşünüyor. Bunun acısı beş yıl sonra çıkacak."Sabah-Yaşar Özay

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)