adscode
adscode

Uyuşturucu farkındalığı afişlerle artacak

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadele amacıyla şehrin dört bir yanındaki otobüs durakları, bilboardlar ve liselerde kullanılmak üzere "Uyuşturucuya Hayır" sloganlarını içeren afiş ve…

Uyuşturucu farkındalığı afişlerle artacak
Eğitim

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan afiş ve posterlerde, "Bağımlı Olma Özgür Ol", "Çocuğum Yapmaz Demeyin", "Uyuşturucuyu Reddet, Hayata Devam Et", "Madde Bağımlılığı Zevk Değil, Esarettir", "Madde Bağımlılığı Yanlış Arkadaş Seçimiyle Başlar", "Bağımlılık Sizi Sevdiklerinizden Koparır" sloganlarını içeren uyarılar yer alıyor.

Şehrin çeşitli kesimlerine asılması beklenen afişlerin yanında öğretmenlere ve velilere yönelik hazırlanan uyuşturucu bağımlılığına karşı uyarıların yer aldığı "Uyuşturucu Maddeler, Uyuşturucu Bağımlılığı ve Önlemleri Kılavuzu"ndan da 500 bin basılarak dağıtılacak. Kılavuzda, uyuşturucu kullanan bir kişinin nasıl anlaşılacağına dair bilgilere yer veriliyor. 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, AA muhabirine, kasım ayında başlattıkları "Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Programı"nın detaylarını anlattı.  Bozkurt, uyuşturucu kullanma alışkanlığının özellikle genç nüfus kesimini etkilediği ve uyuşturucu kullanımına başlama yaşının küçüldüğüne işaret ederek, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle ölümlerin belirgin olarak arttığının gözlendiğini söyledi. 

Sadece bireyi değil, toplumun tamamını etkileyen ve tedavi maliyeti önlem maliyetinden fazla olan uyuşturucu bağımlılığının ortadan kaldırılmasının, toplumun tüm fertlerinin bilinçlendirilmesiyle ve topyekun bir mücade­leyle sağlanacağını ifade eden Bozkurt, bu kapsamda uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili okul yöneticilerine, öğretmenlere, okulda çalışan diğer personele, öğrencilere ve velilere uyuşturucu bağımlılığı konusunda eğitimler verilerek toplumun bilinçlendirilmesine ve farkındalık kazandırılmasının amaçlandığını belirtti. 

Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğünce  2014-2015 eğitim öğretim yılının başında "Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Programı" hazırlandığını belirterek, eylem planında öğrenciler arasında uyuşturucu kullanımını önlemek, ortak bir dil oluşturmak ve yaş gruplarına uygun olarak öğrencileri uyuşturucu problemi hakkında bilgilendirmek, bu konuda farkındalık seviyelerini arttırmanın hedeflendiğini bildirdi. 

AMATEM'le işbirliği 

Eylem planı çerçevesinde, Uyuşturucu Bağımlılığı İl Koordinatörlerinin, yöneticilere, rehber öğretmenlere, öğrencilere, diğer okul çalışanlarına ve ailelere yönelik ayrı ayrı eğitim kılavuzları, programı tanıtan broşürleri, kitapçıklar, afişler ve sloganlar hazırlandığını bildiren Bozkurt, ilçe koordinatörlerine de eğitim kılavuzları, programı tanıtan broşürler, kitapçıklar, afişlerin tanıtımının yapıldığını ve çalışmanın startının verildiğini kaydetti. 

Bozkurt, 10-14 Kasım 2014 tarihleri arasında uyuşturucu bağımlılığı ve önleme çalışmaları ile ilgili “Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Kliniği" ile işbirliği yapılarak, ilçe koordinatörlerine hizmetiçi eğitim kursunun da verildiğini söyledi. Bozkurt, okul müdürü, rehber öğretmen, öğretmen, diğer personel, veli ve öğrenci toplam 139 bin 350 kişiye ulaşılarak, program ve materyal tanıtımı ve bilgilendirme eğitimleri verdiğini bildirdi.

Bu eğitimi alan rehber öğretmenlerin de aralık itibarıyla okullarında öğretmenlere, diğer okul personeline, öğrencilere ve velilere hazırlanan materyaller doğrultusunda eğitim vermeye başladığını ifade eden Bozkurt, her ay yapılan eğitimler kapsamında ulaşılan yönetici, öğretmen, diğer okul personeli, öğrenci ve veli sayısının düzenli olarak raporlanacağını ve eğitimlerin 30 Haziran 2015'e kadar devam edeceğini söyledi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir işbiriği yapıldığını da bildiren Bozkurt, belediye tarafından hazırlanan afişlerin Ankara'daki bilboardlara, il milli eğitim müdürlüğünün de okullara asacağını belirtti. Öğretmenlere ve velilere yönelik hazırlanan  "Uyuşturucu Maddeler, Uyuşturucu Bağımlılığı ve Önlemleri Kılavuzu"ndan da 500 bin basıldığını ifade eden Bozkurt, bunların da yakın zamanda dağıtımının yapılacağını sözlerine ekledi.

AA 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)