adscode
adscode

Uyuşturucu vergisi Meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, son dönemde gittikçe yaygınlaşan ve kullanım yaşı düşen uyuşturucu ticarete yapan kaçakçıların gelir vergisine tabi tutulmasına Meclis gündemine taşıdı.

Uyuşturucu vergisi Meclis gündeminde!
Türkiyeden Haberler
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, son dönemde gittikçe yaygınlaşan ve kullanım yaşı düşen uyuşturucu ticarete yapan kaçakçıların gelir vergisine tabi tutulmasına Meclis gündemine taşıyarak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, “Son 10 yılda uyuşturucu ticareti yaparken yakalanan kişilerden kaçından gelir vergisi alınmıştır ve bu vergilerin toplamı kaç liradır? Son 10 yıldaki Türkiye genelindeki en fazla vergi veren ilk 1000 kişi arasında uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalanan ve gelir vergisine tabi tutulan kişi var mıdır?” 

CHP’li Emir, uyuşturucu kaçakçılığı faaliyeti yürüten kişilerin gelir vergisine tabi tutulmasına ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Soru önergesinin gerekçesinde, Vergi Usul Kanunu’nun 9’ncu maddesinde, vergiyi doğuran olayların kanunlarla yasak edilmiş bulunmasının mükellefiyeti ve vergi sorumluluğunu kaldırmayacağı; 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 37’nci maddesinde de “Her türlü ticari ve sınai faaliyetlerden doğan kazançlar ticari kazançtır” hükümlerinin yer aldığına dikkat çeken CHP’li Emir, konuyla ilgili Maliye Bakanlığı’ndan  bilgi edinme yoluyla aldığı yanıtta da “Uyuşturucu ve benzeri yasaklı maddelerin kaçakçılığı faaliyetinde bulunan kimselerin yaptıkları bu kaçak ticaret sonucunda ortaya çıkan gelirlerinin Gelir Vergisi Kanununun ticari kazanca ilişkin hükümleri çerçevesinde vergilendirilmesi Kanun gereği olup, yürütülen yasak faaliyet nedeniyle bir gelir elde edilmesi halinde bu gelir vergilendirilmek suretiyle vergi kayıp ve kaçağının da önlenmesi sağlanmaktadır” denildiğini kaydetti. CHP Emir, Maliye Bakanı Ağbal’a, şu soruları yöneltti:

“-Son 10 yılda uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanan kaç kişi gelir vergisine tabi tutulmuştur?

-Son 10 yılda uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanan ve gelir vergisine tabi tutulan kişilerden toplam kaç lira gelir vergisi alınmıştır?

-Son 10 yılda Türkiye genelindeki gelir vergisi listesinde ilk 1000 kişilik listede, uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanıp gelir vergisine tabi tutulan kişi ya da kişiler var mıdır? Varsa bu kişiler hangi yıl ya da yıllar listede yer almıştır, yıl yıl kaç lira gelir vergisi ödemiştir?”






 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA


 

Aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Dr. Murat EMİR

Ankara Milletvekili

 


 

 


 

1-) Son 10 yılda uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanan kaç kişi gelir vergisine tabi tutulmuştur?


 

2-) Son 10 yılda uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanan ve gelir vergisine tabi tutulan kişilerden toplam kaç lira gelir vergisi alınmıştır?


 

3-) Son 10 yılda Türkiye genelindeki gelir vergisi listesinde ilk 1000 kişilik listede, uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanıp gelir vergisine tabi tutulan kişi ya da kişiler var mıdır? Varsa bu kişiler hangi yıl ya da yıllar listede yer almıştır, yıl yıl kaç lira gelir vergisi ödemiştir?”


 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)