adscode
adscode

Uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek olunacak

DSÖ'nun yabancı dile tercüme ettiği Türkiye'nin Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı, diğer ülkelere örnek olacak.

Uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek olunacak
Sağlık
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilciliğince yabancı dile tercüme edilen Türkiye'nin Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı, diğer ülkelere örnek olarak sunulacak.

Eski TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin başkanlığında yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Ünüvar, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında düzenli aralıklarla bir araya gelen Uyuşturucuyla Mücadele Teknik Kurulunun son toplantısında Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı kapsamındaki çalışmaların değerlendirildiğini anlattı. 

Ünüvar'ın verdiği bilgiye göre, toplantıya Sağlık, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı.

DSÖ'den Türkiye'ye tam destek

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri, çocuk destek merkezlerinin yapısı ve 14-19 yaş grubundakilerin bağımlılık araştırması hakkında bilgilendirme yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri ise kaçakçılığa ilişkin sorunları aktardı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri de ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı'na gelen çağrıların içeriğine ilişkin değerlendirmeleri paylaştı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Temsilcisi ise danışmanlık sunmak ve gerekli yönlendirmeleri yapmak amacıyla oluşturulan Yeşilay Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında bilgi verdi.

"Mücadele, devlet politikası haline getirilmeli"

Ünüvar, "Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği tarafından Türkiye'nin Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı'nın çevirisi yapıldı ve diğer ülkelere örnek olarak sunulacak" dedi. 

Çalışmaların uzun soluklu olması gerektiğinin bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Ünüvar, "Görev alan kişilerin tümü mücadelenin içinde olmadığı hallerde dahi mücadele sürdürülebilecek. Dolayısıyla bu, kişilere bağlı değişmeyecek devlet politikası haline getirilmeli" ifadesini kullandı.
Necdet Ünüvar, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının çok iyi noktaya geldiğini, bu gelişmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuya verdiği önem ve katkının büyük olduğunu vurguladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)