adscode
adscode

Uzaktan eğitimde bile bakımlarından vazgeçmiyorlar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde 60 ve üstü yaş grubuna hizmet veren Fethiye Tazelenme Üniversitesi uzaktan eğitim programının öğrencileri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde de derslerini ihmal etmiyor.

Uzaktan eğitimde bile bakımlarından vazgeçmiyorlar
Üniversite
Güncelleme : 15-May-21 11:12

 

 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi’nde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçen yıl ekimde uzaktan eğitime başlandı. Haftanın 5 günü dans, İngilizce,  Almanca, yoga, plates, beceri geliştirme, sosyal bilimler ve kültür sanat derslerinin verildiği eğitime, 80 öğrenci katılıyor.

 

Muğla'nın yanı sıra Ankara, İzmir, İstanbul ile Bursa'dan en genci 60 yaşında olan öğrenciler, her gün bilgisayarın karşısına geçmeden önce heyecanla hazırlık yapıyor. Okula gidermiş gibi ayna karşısında özenle hazırlanan öğrenciler, dersleri de dikkatlice takip ediyor.

 

"Hafif makyaj yapıyorum"

 

Üniversitenin en yaşlı öğrencisi olan 83 yaşındaki Yonca Döğerli, üniversiteye kızının ısrarı üzerine başladığını belirtere "Derslere girmeden önce en güzel elbisemi giyiyorum. Saçımı tarayıp,  hafif makyaj yapıyorum. Bütün arkadaşlarımla derste görüşüyoruz. Katıldığım dersler beni çok etkiliyor. Son dersimizde genç bir hocanın yürüyemiyor olması beni hayata bağladı. Bundan çok etkilendim. Üniversite sayesinde çevrem  genişledi. Birçok dost edindim. Eşimin ölümünden sonra arkadaşlarımın büyük desteği oldu. Beni yalnız bırakmadılar. Tüm dersleri özenle takip ediyorum" dedi.

Öğrencilerden emekli öğretmen Ayşen Bayındır Gürbüz (77) de okula  başladığına sevinemeden salgının başladığını dile getirdi.

Beceri derslerinde güzel şeyler öğrendiklerini, bazı arkadaşlarının  yeni yönlerini keşfettiğini aktaran Gürbüz,

"Ders saatine kadar heyecanlanıyorum. Kendime çeki düzen verip aynada  kendime bakıyorum. Arkadaşlarımızla görüşeceğimiz için kendime özen gösteriyorum.  Türkiye'nin her tarafından alanında uzman hocalar derslere girdi. Haftada üç gün  bizi zorla ayağa kaldırdılar. Spor dersleriyle hareket etmemizi sağladılar.  Bulaşık yıkarken, yemek yaparken spor dersleri aklıma geliyor. Kendi kendime bir  şeyler mırıldanıp hareket ediyorum. Kahve yaparken koşarmış gibi hareket  ediyorum" diye konuştu.

 

"Parfümlerimizi bile sıkarak derse giriyoruz"

 

Öğrenci temsilcisi 73 yaşındaki emekli öğretmen Canan İzmirli ise yüz  yüze eğitim yaparmış gibi derslere hazırlandığını kaydetti.

Derse asla ev kıyafetiyle, eşofmanla katılmadıklarını belirten  İzmirli, şunları ifade etti: "Derslerde hep birbirimize takılıyoruz. 'Senin parfümün çok güzel kokuyor. Bugün ne sıktın?' diye. Parfümlerimizi bile sıkarak derse giriyoruz.  Genelde 10 bin adım atan bir kişiyim ve eve kapandık. Çok zorluk yaşadık ama alıştık. Yalnız yaşıyorum ama bu eğitimler sayesinde hiç zorluk çekmedim.  Yöneticilerimiz de sürekli arayıp, sordu. Program üzerinden başka kuruluşların canlı programlarına da katıldım. Sanal ortamda müze ve şehir gezilerine katıldım.  En son çok gitmek istediğim Çin'i sanal ortamda dolaştım. Çok güzeldi."

 AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)