adscode
adscode

Uzaktan eğitimin kayıpları telafi edilemedi

Eğitim Sen’in araştırmasına göre uzaktan eğitimde yaşanan öğrenme kayıplarının telafi edilemediğini düşünenlerin oranı yüzde 93. Ayrıca öğretmenlerin yüzde 94’ü öğrencilerde istenmeyen davranışlar olduğunu düşünüyor.

Uzaktan eğitimin kayıpları telafi edilemedi
Sendikalar
Güncelleme : 25-Feb-22 11:24

Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından itibaren üniversitelerde ve Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verildi, yaklaşık bir buçuk yıla yakın bir süre okullar kapalı kaldı. 6 Eylül’den itibaren yüz yüze eğitim başlamış olsa da eğitimcilerin değerlendirmelerine göre öğrencilerin bilişsel, duygusal, sosyal ve psikomotor gelişim özelliklerinde ciddi kayıplar yaşandı.

Eğitim Sen de pandemi koşullarında yürütülen eğitim hizmetinin öğrenciler üzerindeki etkisini öğretmenlerin nasıl değerlendirdiğini gözlemlemek amacıyla bir araştırma yaptı. Toplam 2 bin 708 kişinin katıldığı araştırmada öne çıkan veriler şunlar:

- “Pandemi öncesi döneme göre öğrencilerin kaygı düzeyinde bir artış olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna 2142 kişi, yüzde 79 oranla “evet” derken, 558 kişi yüzde 21 oranla “hayır” yanıtını verdi.

- “Uzaktan eğitim süreci sonrasında öğrencilerde öğrenme kayıpları yaşandığını düşünüyor musunuz?” sorusuna, katılımcıların 2 bin 558’si “evet”, 104’ü ise “hayır” dedi.

 - “Yaşanan öğrenme kayıplarının 3,5 aylık yüz yüze eğitim öğretim sürecinde telafi edilebildiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 93’ü hayır cevabını verdi.

- Katılımcıların yüzde 93’ü öğrencilerin iletişim becerileri ve sosyal gelişimlerinde gerileme olduğunu düşünüyor.

- Öğretmenlerin yüzde 94’ü öğrencilerde istenmeyen davranışlar gözlemlemekte. 

- “Öğrencilerin okula devam ve eğitim öğretim sürecinde motivasyon kaybı yaşadığını düşünüyor musunuz?” sorusuna, ise katılımcıların yüzde 94’ü evet cevabını verdi.  

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)