adscode
adscode

Uzman önerisi: Ellerinizi 30 saniye yıkayın

​Gripten korunmada kişisel tedbirlerin önemine işaret eden Prof. Oğuz Karabay, ellerin su ve sabunla 30 saniye yıkanması veya kolonyayla 15 saniye ovuşturulmasıyla virüsün uzaklaştırılabileceğini söyledi.

Uzman önerisi: Ellerinizi 30 saniye yıkayın
Sağlık
Domuz gribinin salgın boyutunda olmadığını, paniğe yol açacak bir durumun da yaşanmadığını bildiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, gribin virüs hastalığı olmasından dolayı 1 metre yakınındaki kişilere rahatlıkla bulaşabileceğini söyledi.

Su ve sabunla toplam 30 saniye güzel şekilde el yıkanır veya kolonyayla 15 saniye ovuşturulabilirse bu virüsün uzaklaştırılmasının mümkün olacağını ifade eden Karabay, "Halk arasında 'domuz gribi oldum, ne yapacağım ben?' kaygısı yersiz bir korku. Türkiye'nin çeşitli illerinde 'domuz gribi' şüphesi adı altında birtakım ölümler yaşandı. Ancak H1N1 dediğimiz influenza virüsü salgın ve paniğe neden olacak boyutta değil" dedi.

KLİMİK: PANİĞE YOL AÇACAK BİR DURUM YOK

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül de H1N1 virüsüne vakalarında biraz artış olduğunu ancak paniğe yol açacak bir durumun yaşanmadığını dile getirdi.

H1N1 virüsü ağır seyirli bir virüs olmadığına dikkati çeken Ergönül, "Risk grubunda olan insanların özellikle kronik bulgular olduğu zaman doktora başvurmalarını öneriyoruz. Aşı olmamış vatandaşlarımız aşılarını yaptırsınlar" şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)