adscode
adscode

Uzmanlar eşliğindeki online etkinliklerle ara tatilde evler okula dönüşüyor

Kovid-19 tedbirleri kapsamında ara tatile çıkan öğrencilerin bu süreci verimli geçirmelerini hedefleyen Ev Okulu Derneği, "Türkiye'nin Yüzü Gülsün Diye 100 Saat Online Eğitim" projesiyle evleri okula dönüştürerek.

Uzmanlar eşliğindeki online etkinliklerle ara tatilde evler okula dönüşüyor
Eğitim
Güncelleme : 20-Mar-20 16:13

Ev Okulu Derneği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında erkene alınan bahar dönemi ara tatiline çıkan öğrencilerin, bu süreci aileleriyle verimli etkinliklerle geçirebilmeleri amacıyla "Türkiye'nin Yüzü Gülsün Diye 100 Saat Online Eğitim" projesini başlattı.
"Eğitim Evde Başlar" sloganıyla yola çıkan dernek, Kovid-19 salgını nedeniyle ara tatili evlerinde geçirecek öğrenciler ile ailelerini destekleyecek bir projeyi hayata geçirdi.

Bu dönemi çeşitli etkinliklerle aile ortamlarının zenginleştirilmesi için bir fırsat olarak gören dernek, öğrencileri ve ebeveynleri 100 saatlik online eğitim programlarında uzmanlarla bir araya getiriyor.

Ayrıca proje kapsamında, derneğin ev rehberleri, ailelere evde çocuklarıyla yapabilecekleri eğitim ve etkinlikler konusunda bilgi veriyor.

Aileler, 29 Mart'a kadar sürecek eğitimlere, "www.evokulu.org" adresinden ve @evokuludernegi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlara ücretsiz olarak katılabilecek.

Ayrıca, dün başlayan online eğitimlere canlı yayından 4 bin kişinin katıldığı kaydedildi.

"Yayın esnasında ebeveynlerden soru alınabilecek"
Ev Okulu Derneği Genel Müdürü Psikolog Buse Fidan, AA muhabirine, yakında hayata geçirmeyi planladıkları "Evde Serisi" isimli hem video hem yazılı materyal içeren projenin hazırlık sürecindeyken yeni tip koronavirüs tedbirlerinin bu çalışmanın demosunun "Türkiye'nin Yüzü Gülsün Diye 100 Saat Online Eğitim" projesiyle tüm Türkiye'ye açmalarına vesile olduğunu anlattı.

Türkiye'nin ve dünyanın olağanüstü günlerden geçtiği ve çocukların 2 hafta süreyle evde olmak zorunda kaldıkları süreçte aileleri destekleyecek bir proje hazırladıklarını dile getiren Fidan, şöyle konuştu:

"Yeni tip koronavirüs sebebiyle evlerde olunması gereken dönemi çocukların en verimli şekilde geçirmesi amacıyla eğitim alanında duayen 41 uzmanla iletişime geçtik. Bazıları bizzat dernek merkezinden, bazı uzmanlar ise evinden canlı yayınlara katılabilecek. Projenin dikkat çeken yanı ise yayın esnasında ebeveynlerden soru alınabilecek. Tüm yayınlar daha sonrasında derneğin sosyal medya hesaplarından izlenebilecek."

"Çocukların zeka gelişimi ve motor becerileri desteklenecek"
Fidan, evlerde geçirilen bu sürecin aile ortamlarının zenginleştirilmesi, evde eğitim, ev okulu ve evde aile etkinlikleri gibi süreçlerin gündeme gireceği bir dönem olarak gördüklerini ifade etti.

Proje kapsamında aileleri evde eğitim adına bilgilendireceklerini, ebeveynleri ve çocukları uzmanlarla buluşturarak 100 saatlik online eğitim desteği vereceklerini aktaran Fidan, "Esasında bizler evi eğitimin merkezi olarak görüyoruz. Dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde ev okulu sistemlerinin yaygın olduğu bilinmektedir. Bu sürecin ülkemizde ev okulu sisteminin de tartışmaya açılacağı bir dönem olarak görüyoruz." dedi.

Ailelere ve çocuklara, müfredat ve ders desteği veren pek çok platformun olduğunu ancak onları etkinlik anlamında destekleyecek altyapıların yok denecek kadar az olduğunu belirten Fidan, "Bu projemiz aileleri ve çocukları evlerde yapabilecekleri ve onları problem çözme, stratejik düşünme, mantık yürütme, ince-kaba motor becerileri, uzamsal düşünme, dikkat ve zeka gelişimi gibi konularda destekleyecek etkinlikleri içeriyor." diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)