adscode
adscode

Uzmanlar LYS-1'i Nasıl Değerlendirdi?

Fen Bilimleri LYS-1 Genel Değerlendirmesi

Uzmanlar LYS-1'i Nasıl Değerlendirdi?
Sınavlar



MATEMATİK: (50 SORU 75 DAKİKA)
LYS-1 e giren öğrencilerimiz Matematik sorularını genel anlamda zor bulduklarını söylediler. Özellikle zaman sorunu yaşadıklarını ve yetiştiremediklerini ağız birliği etmişçesine vurguladılar. İşlem fazlası olan soruların oranının çok olması zaman kaybına yol açtığını belirttiler. 
 
Öğrencilerimiz; İntegral, Türev sorularının ağırlıkta sorulduğunu, soruları çözebilmek için bir kaç konuyu aynı anda bilmek ve aynı zamanda bu bilgileri harmanlayabilmek gerektirdiğini ilettiler.
 
GEOMETRİ: (30 SORU 60 DAKİKA)
Geometri testi için öğrencilerimiz; Analitik sorularının ağırlıklı olduğunu, Matematik testinde olduğu gibi genel anlamda zaman sorunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Analitik ile ilgili 15 soru  (çember,düzlem analitiği),Elips ile ilgili 1 soru sorulmuş.Analitik olmayan kısımdaki sorular alan ağırlıklı sorulardan oluşmuş. Öğrencilerimiz bu soruları çözebilmek için çember konusunu iyi bilmek gerektiğini ifade ettiler.

Genelde soruları çözebilmek için öğrencinin bütün konulara hakim olması gerektiği söylenebilir. Ayrıca Geometri testinin Matematik testine göre daha zor olduğu öğrenciler tarafından özellikle belirtildi




 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)