adscode
adscode

Uzmanlar TEOG Sınavını Yorumluyor!

Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Sonuçları açıklandı.Velilerin,öğrencilerin,eğitimcilerin TEOG sınavına itirazları sürerken uzmanlar sınavı nasıl yorumladı? İtirazları nasıl değerlendirdi?…

Uzmanlar TEOG Sınavını Yorumluyor!
MEB

UĞUR DERSHANELERİ
Milli Eğitim Bakanlığı, 1 milyon 250 bin 8.sınıf öğrencisinin katıldığı Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavların sonuçlarını açıkladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Birinci Dönem Ortak Sınavları 28-29 Kasım 2013 ve mazeretinden dolayı söz konusu sınavlara katılamayan öğrenciler için ise 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilmişti. Veliler ve öğrenciler Merkezi Sistem Ortak Sınavları kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını bugün itibariyle https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecek. E-okul üzerinde yazılı sonucu olarak eklenen sınav sonuçları renkli olarak belirtildi. Bu sonuçlar, sınavla öğrenci alan liselere geçiş için esas alınacak Yerleştirme Puanını (YEP) etkileyecek. MSOS İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak sınavları 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
Uğur Liselere Hazırlık Eğitim Koordinatörü A. Serdar Şeker; “Merkezi Sistem Ortak Sınavları (MSOS) yazılı sonucu olarak e-okulda yer alan ‘Sınav Sonuçları’ bölümüne eklenmiştir. Öğrencilerin yazılı sonuçları ile MSOS sonuçları arasında derslere göre farklılıklar görülmektedir. Bazı öğrencilerin MSOS sonuçları yazılı sonuçlarına göre daha yüksek gelmiştir. Öğrenciler tüm yazılılarına MSOS kadar önem vermeli derslerini dikkatli takip etmeli, tekrarlarını ve ödevlerini aksatmamalı. E-okul sisteminde görülen her not yerleştirme puanına katkı sağlar.  MSOS sonuçlarına bakıldığında Matematik, İtalyanca ve Fen ve Teknoloji derslerinin sınav sonuçlarının küsuratlı olduğu görülmektedir. Bunun nedeni bu derslerde bakanlık tarafından iptal edilen sorulardan dolayı derslere ait soruların katsayılarının değişmesidir.  ” dedi.
Uğur Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; “Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın açıklanması sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen veli ve öğrencileri rahatlattı. Her ne kadar sınav üzerinde yapılan değişiklikler öğrenci üzerindeki kaygıyı azaltmaya yönelik olsa da sınavla öğrenci alan okullara yerleşmek isteyen öğrenciler için heyecanlı ve kaygı dolu bir bekleyiş sona ermiş oldu. Öğrenciler için zor olan süreç velileri ile sınav sonuçlarını değerlendirme sürecidir. Veliler sınav sonucu ile ilgili olumsuz ifadeler kullanmamalı ve çocuklarını motive edici konuşmalar yapmalı. Veliler ayrıca çocuklarına sınavın hayatın bir parçası olduğunu ancak sevgilerinin sınav sonucuna bağlı olarak azalmayacağını ifade etmeliler. Öğrenciler ise bundan sonraki süreçte kendilerini yargılamamalı eksikliklerini tespit edip bu eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar yapmalılar. ” dedi

TEOG SONUÇLARI AÇIKLANDI! TÜM İTİRAZLAR,YORUMLAR

MEB TEOG’la İlgili Bu Çok Önemli Sorulara Hemen Cevap Vermelidir!




BİLFEN OKULLARI

TEOG Yeni Soru İşaretleri İle Açıklandı



Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemin üzerinden ilan edildi. Öğrenciler merakla bekledikleri sınav sonuçlarını öğrendiler. Bu sene ilk kez uygulanan TEOG’u Bilfen Okulları Ölçme- Değerlendirme Koordinatörü Güray Kaymaz değerlendirdi…

Sonuçlar Nasıl Hesaplandı?
Uygulanan sınavda her ders için 20 soru sorulmuştu. Merkezi Ortak Sınav yapılan 6 dersin puanı, öğrencilerin yanlış cevapları dikkate alınmadan sadece doğru cevapları dikkate alınarak 100 tam puan üzerinden yapıldı. Bu puanlar Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil dersleri için 2. yazılı yerine T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için 1. yazılı yerine geçecek. Bu derslerin merkezi ortak sınav puanları, okulda yapılan yazılı puanları, proje ve performans puanlarıyla birlikte her ders için 1. Dönem Ortalama Puan hesabında kullanılacak. Tüm derslerin ortalamaları ile de 1. Dönem Ağırlıklı Puan Ortalaması hesaplanacak.
Daha bitmedi. Merkezi Ortak Sınav yapılan 6 dersin puanları Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji dersleri için 4, Yabancı Dil, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için 2 katsayısı ile çarpılarak 700 tam puan üzerinden 1. Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı hesaplanacak.

Sonuçlar Ne Anlama geliyor?
Açıklanan sınav puanlarıyla 700 puanlık Ortak Sınav Puanının ve 100 puanlık Yıl Sonu Başarı Puanının (YBP) %50 ağırlığa sahip olan kısmı elde edilmiş oldu. Öğrencilerin Nisan ayında yapılacak olan 2. Merkezi Ortak Sınavlarda bu puanlarını yükseltme şansları var. Tabi bunun için düzenli ve planlı çalışmak şart.

Yeni kriz kapıda. Bu haksızlık nasıl çözülecek?
Büyük bir kitleye yapılan ve giremeyenler için mazeret hakkı verilen sınavlarda kaliteli sorunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Kasım ayı sonunda yapılan sınavlarda Fen ve Teknoloji testinden 1 soru ve Matematik testinden 2 soru iptal edildi. Oysa 2 hafta sonra yapılan mazeret sınavlarında hiçbir testte iptal soru olmadı. Bu da puan hesaplamada yeni bir krizin doğmasına sebep oldu. Çünkü 20 soruluk bir testte her sorunun değeri 5 puan iken 19 soruluk bir testte her sorunun değeri 5,26 dır. Aynı şekilde 2 sorusu iptal edilen ve 18 geçerli sorusu olan Matematik testinde her sorunun değeri 5,56 olmuştur. Örneğin ilk sınava giren ve 18 soruluk matematik testinde 1 yanlışı olan bir öğrencinin puanı 94,4444 iken mazeret sınavına giren ve 1 yanlışı olan bir öğrencinin puanı 95 olacaktır. Birde bu puanların matematik için 4 olan katsayı ile çarpılmasıyla bu puan farkı daha da büyüyecektir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olanlarla olmayanların puan hesaplamasındaki tartışmalar devam ederken soru iptalleri 2. bir tartışma konusu olmuştur.




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)