adscode
adscode

Uzmanlardan TYT değerlendirmeleri!

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Üniversite Hazırlık Bölüm Başkanlarının 2020 TYT ile ilgili derslere göre yorumları aşağıdaki gibidir.

Uzmanlardan TYT değerlendirmeleri!
Sınavlar
Güncelleme : 28-Jun-20 21:45

 

 

Türkçe (Bölüm Başkanları Faris Kuseyri- Mutlu Kılavuz ):  2020 TYT Türkçe testi okuma kültürü edinmiş öğrencilere hitap edecek biçimde hazırlanmış. Çok uzun olmamakla birlikte yoğun anlam taşıyan, odaklanmayı gerektiren metinler kullanılmış. Bazı metinlerdeki terimsel ifadeler ve felsefi öz, öğrencilerimizi zorlamış gibi görünüyor. Güncel konularla ilgili metinler de kullanılmış olmakla birlikte konu çeşitliliği sağlanmak istendiği anlaşılıyor. Dil bilgisi ile ilgili soruların her zamankinden az olduğunu da söylemek gerekiyor. 2 “yazım kuralları”, 2 “noktalama işaretleri” 3 de dil bilgisi sorusu sorulmuş. Özetle metin okuma tecrübesini ölçen ortalamanın üstünde bir sınav olarak değerlendirebiliriz.

MATEMATİK ( Bölüm Başkanları Ertuğrul Çelik -Kemalettin Ağaç): Matematik testi; yalın, anlatımı net ve iyi kurgulanmış, muhakeme gücünü ve işlem sürdürme sabrını ölçen sorulardan oluşturulmuştur.

Bazı problemlerin işlemleri uzun ve yorucu olduğu gözlemlenmiştir. Sınavsa 3-4 tane ayırt edici soru kullanıldığı söylenebilir. Sınav soruları 9. Sınıf ve birkaç soru da 10. Sınıf müfredatından sorulmuştur.

 

GEOMETRİ (Bölüm Başkanı Mehmet Güler): Geometri soruları kolay, net ve anlaşılır nitelikte hazırlanmış. ÖSYM, 2020 TYT Geometri sorularıyla öğrencilerin zamanını boşa harcamasına neden olan yeni nesil çöplüğüne dönen yayın piyasasına iyi bir ders vermiştir. Teşekkürler ÖSYM.  

 

 

FİZİK (Bölüm Başkanı Ulaş Türken-Banu Metin): 2020 TYT Fizik soruları müfredat dahilinde olup son yıllardaki gibi 9. ve 10. Sınıf konularıdır. Beklenmedik bir soru gelmedi. Hikayesi olan soruların yoğunlukta olduğu görüldü. Fizik soruları düzgün çalışan öğrencilerin rahatlıkla yapabileceği sorulardan oluşmuş diyebiliriz.

 

KİMYA (Bölüm Başkanı Nihal Şen-Gamze Çakır): 2020 YKS/TYT sınavındaki Kimya soruları 9. ve 10. Sınıf müfredatından olup, dili anlaşılır ve bilgi ağırlıklıdır. Bilgiyi özümsemiş öğrencilerin problem yaşamadan kolaylıkla çözebilecekleri sorulardır.

 

BİYOLOJİ (Bölüm Başkanı Emine Güler Durmaz): 2020 TYT Biyoloji soruları daha önceki yıllarda olduğu gibi 9. Sınıf ve 10. Sınıf müfedatına aittir. Sorular, kazanımların sorgulandığı, öğrencilerin temel Biyoloji bilgisini ve yorum gücünü ölçer niteliktedir. Yaptığımız görüşmeler esnasında öğrencilerimiz, Biyoloji sorularını çözerken zorlanmadıklarını belirttiler. Sonuç olarak 2020 TYT Biyoloji soruları temel Biyoloji bilgisine hakim, konu eksiği olmayan ve dikkatli öğrencilerin çözebileceği niteliktedir.

 

TARİH (Bölüm Başkanı Ekber Zekioğulları): 1 soru bilgi gerektiriyor. Diğer dört soru daha çok yorum ağırlıklı. Sorular müfredata uygun.

 

COĞRAFYA (Bölüm Başkanı Lale Erdemli): Soruların 9. ve 10. Sınıf konularına dağılımı dengeli. Bilgiye dayalı soruların da bulunduğu, daha önceki sınavlara benzer, çalışan öğrencilerin kolaylıkla çözebileceği sorulardan oluşmuş bir sınav hazırlanmıştır.

 

FELSEFE (Bölüm Başkanı Birsen Arslankara): 2020 TYT Felsefe soruları geçen yıla göre biraz daha zor. Anlam bilgisini ölçen sorulardan oluştuğu için öğrenciler zorlanmış.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)