adscode
adscode

Vakıflarda ücret karmaşası

Tercih listelerini artık tamamlayan adayların vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretlerine bir kez daha bakmalarında yarar var.

Vakıflarda ücret karmaşası
Üniversite
Güncelleme : 08-Aug-22 14:02

Öyle ki her yıl üniversitelerin ücret bilgileri YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alırken bu yıl çoğunun ücret bilgisi bulunmuyor. Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre kılavuzda birçok vakıf üniversitesi program ücretleri ve burslarla ilgili ayrıntılı bilgi için adayları internet sitelerine yönlendiriyor. Verilen linke girildiğinde ise ücretler kısmına ulaşmak kolay olmuyor. Öte yandan bazı vakıf üniversitelerinin sitelerindeki ücret bilgileri ile kılavuzdaki bilgilerin uyuşmadığı görülüyor. Tüm bu karmaşanın yanı sıra bu yıl enflasyondaki belirsizlik nedeniyle üniversitelerin bazılarının yıllık eğitim ücreti yerine yarıyıl ücretlerini açıklaması da dikkat çekiyor. Birçok aday, ücretlerin yıllık olduğunu düşünüp bütçesini aşan üniversiteleri tercih edebiliyor. Vakıf üniversitelerinin ücretli programlarını tercih edecek adayların tüm bu detayları göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

 
400 BİN TL’YE ULAŞTI

Eğitim ücretlerine bakıldığında bu yıl 400 bin TL’ye yaklaştığı görülüyor. Örneğin Koç Üniversitesi’nde ücretler Tıp Fakültesi için KDV dâhil 382,300 TL; diğer programlar için 278.000 TL olarak belirlendi. Üniversite, güz döneminde, Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 139.000 TL eğitim-öğretim ücreti alacak. Kayıt döneminde sadece güz dönemi ödemesi yapılırsa, bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 160.000 TL olacak. 

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde de ücretler yarıyıl olarak açıklandı. Üniversite, güz yarıyılı eğitim ücretini 2022 girişli öğrenciler için yüzde 8 KDV dahil 59.000 TL olarak belirlerken 2022-2023 güz ve bahar yarıyılları kesin kayıtta birlikte ödendiğinde iki yarıyılın ücretinin 118.000 TL olacağını açıkladı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)