adscode
adscode

Vali Fidan Akçakoca’daki üniversite ve lise tartışmasına nokta koydu

Düzce Valisi Ali Fidan, Akçakoca’da ki İşletme Fakültesi ve Sosyal Bilimler Lisesi konularında ki tartışmalara son noktayı koydu.

Vali Fidan Akçakoca’daki üniversite ve lise tartışmasına nokta koydu
Eğitim
Vali Fidan, Akçakoca'da yaptığı ziyareti sonrasında basının sorularını yanıtladı. Fidan ilçedeki Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili olarak “Bizim Düzce merkezde de, Akçakoca ve diğer ilçelerimizde de zaman zaman öğrenci başına derslik sayısı konularında planlamalarımız oluyor. İlla Sosyal Bilimler Lisesinin taşınacağı anlamında değil. Akçakoca ilçemizde de her yerde olduğu gibi böyle bir çalışma yapıldı. Şu anda şu lise şuraya taşınacak şeklinde alınmış bir kararımız yok. Ama eğitimde başarıyı yakalama, derslik başına öğrenci sayısı, mevcut binaları en güzel şekilde kullanma anlamında bir planlama, bir çalışma yaptık. Ama şu gün itibariyle şu lise şuraya alınacak şeklinde nihai bir kararı almış değiliz. Buradaki maksadımız kesinlikle öğrencilerimizin taşınması veya mağdur edilmesi değil, genel anlamda eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik. Bunu yaparken kesinlikle hiçbir öğrencimizin ve velimizin mağdur olmasını, üzülmesini istemeyiz” dedi.

Vali Fidan, İşletme Fakültesi ile ilgili olarak “İlçemizde açılması düşünülen İşletme Fakültesiyle ilgili olarak, ben de Rektörümüzle ve ilgili arkadaşlarla görüştüm. Şunda hemfikiriz, ilçemizde bir fakülte açılacak. Bunun adı İşletme Fakültesi olur, Siyasal Bilgiler Fakültesi olur, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olur, üniversitemizin ve YÖK'ün planlamasına göre gelişecek bir konu. Ama şu kadarını söyleyeyim; fakültenin isminin ne olacağı çok önemli değil ama şu konuda, Akçakoca ilçemizde bir fakültenin açılarak öğrenime açılması konusunda hemfikiriz” diye konuştu.

Sözcü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)