adscode
adscode

Van Depremi Yardım Paraları Hakkında Soru Önergesi

Van Depremi Yardım Paraları Hakkında Soru Önergesi

Van Depremi Yardım Paraları Hakkında Soru Önergesi
Haberler

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

21.12.2011

 

 

 Saygılarımla,

 Erdal AKSÜNGER

 İzmir Milletvekili

 

 

1 Aralık 2001 Perşembe günü Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay hakkında Gensoru açılmasına ilişkin önergenin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada;

 

“Acil yardım ödenekleri olarak şu ana kadar Van Valiliği, bakanlıklar, üniversite ve diğer kurumlara, Van’daki, 52 milyon TL Başbakanlıktan gönderilmiştir. Bu rakamları da burada ifade ediyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan yardım kampanyaları kapsamında, Başbakanlık hesaplarında şu ana kadar 147 milyon 400 bin TL, Diyanet İşleri Başkanlığı yardım hesaplarında 37 milyon TL ve Kızılay yardım hesaplarında 43 milyon 900 TL olmak üzere toplam 228 milyon 300 bin TL nakdî yardım toplanmıştır. Bugüne kadar acil yardım ödenekleri dâhil olmak üzere bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam tutarı 390 milyon TL’dir.” şeklinde ifade etmiştir.

 

Buna Göre ;

1-    Van ilinde yaşanan deprem nedeniyle, bölgeye bu güne kadar yapılan toplam nakdi yardım tutarı ne kadardır? Bu yardımlar hangi kurumlar aracılığıyla, bölgedeki hangi kurumlara  gönderilmiştir? Bölgeye gönderilen nakdi yardımların ne kadarı harcanmıştır? Harcanmayan tutar var mıdır?

 

2-    Bölgeye gönderilmek üzere toplanıldığı halde, deprem bölgesine gönderilmeyerek bekletilen nakdi yardım var mıdır? Varsa tutarı ne kadardır?

 

 

3-    Bölgedeki koordinasyon hangi kurumlar tarafından sağlanmaktadır? Yerel yönetimler bu koordinasyon kuruluna dahil midir? Dahil değilse nedeni nedir?

 

4-    Van ilimizdeki yerel yönetimlerin kamu ve özel kuruluşlara olan borçları ne kadardır? İller Bankasından Van ilindeki yerel yönetimler için gönderilen ödeneklerin tutarları ne kadardır? Bu ödeneklerden kesinti yapılmakta mıdır? Kesinti yapılıyorsa hangi Belediyelerden ne kadar kesinti yapılmaktadır?

 

 

5-    Alımı gerçekleştirildiği ifade edilen 20.411 konteyner için ne kadar bedel ödenmiştir? Bu konteynerlerden kaç tanesi  bölge halkının hizmetine sunulmuştur?

 

6-    Van ilimizde yaşanan depremden sonra kaç vatandaşımız kenti terk etmiştir? Bunların haricinde diğer illerdeki kamu kuruluşlarının kamp ve misafirhanelerine  yerleştirilen kişi sayısı kaçtır?

 

 

7-    İl dışında üniversite eğitimi gören Van’lı öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerle ilgili olarak herhangi bir yardım yapılmış mıdır?

 

8-    Mehmetçik çadır kenti haricinde  dağıtılan yemeklerin doyurucu olmadığı, özellikle çocukların ve kadınların yaşadıkları mağduriyetlerin giderek arttığı, giyecek, çocuk bezi, mama, kadın bağı gibi ihtiyaçlarının karşılanmadığı ile ilgili şikayetlerin bu güne kadar çözülmemesinin  nedeni nedir?

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)