adscode
adscode

'Vatandaşın Bankalara Olan Borçları 10 Yılda 12 Kat Artış Göstermiştir'

Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran BULUT: Ülkemizde vatandaşlarımızın bankalara borçlandırılmalarında artış yaşandığını ifade etti.

 'Vatandaşın Bankalara Olan Borçları 10 Yılda 12 Kat Artış Göstermiştir'
Türkiye'den Haberler

Bankalara borç artışlarının son 10 yılda 12 kat artış yaşandığını ifade eden BULUT; Konuyu  TBMM gündemine taşıyarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.

MHP’li Bulut; soru önergesinde;

Ülkemizde vatandaşlarımızın, şirketlerin ve esnafın bankalara olan toplam borçlarının son 10 yılda yaklaşık olarak 12 kat artış gösterdiğini ifade etti. Bu dönemlerde konut kredilerinin 32 kat, ferdi kredilerin 50 kat, kredi kartları borcunun ise 31 kat artmış olduğunu da ifade etti.

 Milletvekili Bulut; Bankalarca kullandırılan kredilerin dağılımına bakıldığında; 2004 yılından bu yana borçların ne denli arttığı da gözlemlendiğini ifade etti. Bireysel krediler; 15 milyar TL’den 339 milyar TL’ye 23 kat artış gösterdiğini ifade eden Bulut; Bu çerçevede “konut kredileri; 32 kat, otomobil 2 kat, ferdi krediler; 50 kat, kredi kartları borcu 31 kat artış göstermiştir.” Dedi.

 Merkez Bankası’nın 17 Nisan’da açıkladığı son verilere de değinen Milletvekili Bulut;  konut kredileri toplamı 102 milyar 978 milyon 192 bin, taşıt kredileri 7 milyar 342 milyon 432 bin, bireysel krediler toplamı 131 milyar 53 milyon 821 bin TL’ye, vatandaşların bankalara olan kredi kartı borcu ise 86 milyar 254 milyon 492 bin liraya yükseldiğini ifade etti.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına taşıyan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT Başbakan’a yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.
MHP Milletvekili Bulut’un Başbakan’a yönelttiği sorular;

    •    Bankaların faiz artışlarının daha düzenli hale getirilmesi ve kazanca göre kredi verilmesi konusunda bir düzenlemeye gitmeyi düşünüyor musunuz?
    •    Borçların azaltılması için ne tür önlemler alacaksınız?
    •    Vatandaşlarımız, enflasyonun çok fazla olması sebebiyle kredilere geçinebilmektedirler. Bu duruma ne zaman son verilecektir?
    •    Vatandaşlarımız borç batağından ne zaman kurtulacaklardır?
    •    İktidarınız döneminde vatandaşlarımızın toplam borcunda 12 kat artış yaşanmıştır. Vatandaşlarımızın borçlandırılması belirli bir strateji kapsamında mı yapılmaktadır?




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)