adscode
adscode

Vavien Film Atölyesi'nde

Uşak Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler Topluluğu ‘Film Atölyesi’ etkinlikleri kapsamındaki film gösterimini, 29 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda…

Vavien Film Atölyesi'nde
Üniversite
Filmin yönetmenliğini Taylan Biraderler  olarak bilinen Yağmur ve Durul Taylan yaptı. Topluluk üyeleri ve sinemaseverlerle buluşacak filmin başrollerini Engin Günaydın, Binnur Kaya ve Settar Tanrıöğen paylaşıyor. Gökhan Tiryaki’nin görüntü yönetmenliğini yaptığı 8 dalda aday olan film 3. Yeşilçam Ödülleri'nde en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi müzik ödülleri olmak üzere 3 ödül aldı. 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film (Altın Lale) ve En İyi Senaryo ödülü ile FIPRESCI ödülünü aldı.

11 dalın tamamında aday olduğu 2009 SİYAD ödüllerinde En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Müzik ve En İyi Sanat Yönetmeni olmak üzere toplam 5 ödül aldı. Ayrıca filmin müziklerini geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Atilla Özdemiroğlu yaptı.





VAVİEN
Yönetmen: Taylan BİRADERLER
Senarist: Engin GÜNAYDIN
Müzik: Atilla ÖZDEMİROĞLU
Türü: Kara Komedi
Yapım yılı: 2009
Süre: 100 dk
Ülke: Türkiye

Filmin Konusu: Celal (Engin Günaydın),  karısı ve çocuğuyla bezgin, umutsuz ve mutsuz bir "aile hayatı" yaşamaktadır. Abisi Cemal'le (Settar Tanrıöğen) birlikte ortak oldukları elektrik dükkanında da işler çok umduğu gibi gitmez. Uçan kuşa borçları birikmiştir. Bu sıradanlıktan sıyrılmak isteyen ikilinin tek eğlencesi Samsun'daki bar ve pavyonlardır! Pavyonda çalışan "bar kadını" Sibel Ceylan'a olan aşkı Celal'in başına dert açacaktır. Celal'in karısı Sevilay, 15 yıldır, Almanya'da yaşayan babasının gönderdiği paraları biriktirerek saklamaktadır. Celal'in bu sırrı bildiğinden habersizdir. Zaten mutsuz bir hayat sürmekte olan Celal, bu paranın kurtuluşu olduğunu düşünerek, bir plan yapar. Fakat Celal'i sürprizler beklemektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)