adscode
adscode

ve Karşınızda Zeki Müren!

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en renkli sanatçılarından Zeki Müren, ‘İşte Benim Zeki Müren’ başlıklı bir sergiyle anılıyor. Yapı Kredi Kültür Merkezi’ndeki sergide sanatçının kostümlerinden, mektuplarına…

ve Karşınızda Zeki Müren!
Magazin
Zeki Müren’i nasıl hatırlarız? Renkli kostümleriyle mi, eşsiz sesiyle mi, yoksa canlandırdığı unutulmaz karakterlerle mi? Yaşamı boyunca hemen hemen tüm röportajlarında ayrım yapmaksızın insanlara duyduğu sevgiden bahseden sanatçı, belki de en çok izleyicilerine ve tüm insanlığa duyduğu sevgiyle gönülleri fethetmişti. Türkiye’de hemen herkesin zihninde özel bir yeri olan unutulmaz sanatçılardan, ‘sanat güneşi’ Zeki Müren şimdi, tüm hayatını yansıtan bir sergiyle Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir sergiyle anılıyor.



Bilinmeyen fotoğrafları
Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile hazırlanan “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Zeki Müren’i gündelik hayatından objelere de yer vererek kapsamlı bir şekilde ağırlıyor.

Sergi, Zeki Müren’in 18 yıldır Türk eğitim Vakfı ile Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı arşivinde bulunan fotoğraflarını ve özel eşyalarını gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

Sanatçının, sağlığında ancak bir bölümünü düzenleyebildiği, diğer bir bölümü tarihsiz, açıklamasız halde duran, 10 bine yakın fotoğrafından bir seçki, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, notları ve arşiv görüntüleri, belgeleri bir araya getiriliyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen sergiyle ilgili olarak “Sergi için seçilen kareler, Müren’in sahne ve sinema çalışmalarına tanıklık ettiği kadar, çocukluğundan başlayarak gündelik hayatına da bir pencere açıyor. 1950’lerden 1980’li yıllara uzanan zaman diliminde, hayatını milyonların gözü önünde, objektiflerin karşısında geçirmiş bu sıradışı yıldızın, popüler kültür tarihimizde kapladığı özel yeri düşünmek ve hatırlamak için bu sergi bulunmaz bir fırsat sunuyor. Hayranları, Sanat Güneşi’mizi yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar” diyor.

Sergi 20 Aralık 2014’e kadar ziyaret edilebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)