adscode
adscode

Veli-Der’den Milli Eğitim Şurası tepkisi: Talepleri karşılayacak bir şura değil

20. Milli Eğitim Şurası'na ilişkin konuşan Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, “Öğrencinin, velilerin taleplerini karşılayacak, onların ihtiyaçlarına cevap verecek bir şura değil” dedi.

Veli-Der’den Milli Eğitim Şurası tepkisi: Talepleri karşılayacak bir şura değil
Eğitim

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz, 20. Milli Eğitim Şurası'na ilişkin, "Öğrencinin, velilerin taleplerini karşılayacak, onların ihtiyaçlarına cevap verecek bir şura değil” dedi. Şuranın gizli gündemi arasında yer aldığı sürülen 4-6 yaş grubu çocuklara zorunlu din eğitimini kabul etmediklerini söyleyen Yılmaz, “Toplumun yaşadığı mahallelerde kamusal eğitim veren anaokulları yok. Bunların yerlerine, daha çok çeşitli dini vakıfların açtığı anaokulları var. Dolayısıyla dini eğitimin zorunlu tutulması halinde buralara öğrenci akışının daha fazla olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

20. Milli Eğitim Şurası, 1-3 Aralık arasında Ankara’da toplanacak. Eğitim sendikaları, “4-6 yaş grubu Kuran kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasının” şuranın ‘gizli gündemi’ olduğunu öne sürüyor.

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, 4-6 yaş grubundaki çocukların okul öncesi zorunlu eğitime alınmasını doğru bulduklarını belirterek, “Ama bizim anladığımız kadarıyla şöyle bir talep de vardı; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, dini eğitimin de bu yaş grubunda zorunlu eğitime alınması. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Yılmaz, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Çünkü şöyle bir gerçeklik var. Toplumun yaşadığı mahallelerde kamusal eğitim veren anaokulları yok. Bunların yerlerine, daha çok çeşitli dini vakıfların açtığı anaokulları var. Çokça var daha doğrusu. Dolayısıyla dini eğitimin zorunlu tutulması halinde buralara öğrenci akışının daha fazla olacağını düşünüyoruz. Biraz da bu karar üzerinden bunu meşrulaştırmak istiyorlar. Bizim karşı durduğumuz nokta şu; özellikle soyut çağdaki çocukların daha somut bilgilerle donanması gerekirken okul öncesinde böyle bir eğitim alması, eğitim hakkı açısından çok sorunlu bir meseledir. Şurada başlık olmaması lazım böyle bir " diye konuştu.

‘Pandemi’ başlığının şuranın konuları arasında olmadığını belirten Yılmaz, "Öğrencinin, velilerin taleplerini karşılayacak, onların ihtiyaçlarına cevap verecek bir şura değil. Bu şurayı, 7 yıl sonra yapılan ve siyasal iktidarın önümüzdeki seçimlere yönelik bir adım olarak düşünüyoruz. Şuralar, yaklaşık 6 ay, 1 yıl gibi sürelerde oluyor hazırlığı ama bu şura çok hızlı bir şekilde karar alınıp hayata geçirilmeye çalışılıyor" dedi.

 

DİLAN KUTLU/  ANKA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)