adscode
adscode

Veli ve Öğretmenlere Temizlik Uyarısı: 'Ellerini yıkamaya alışsınlar'

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği (KTSD) Başkanı Ahmet Pura, veliler ve öğretmenlerin, çocuklara okuma yazma öğretmeden önce mutlaka el temizliği ve kişisel bakım konusunda eğitim vermesi…

Veli ve Öğretmenlere Temizlik Uyarısı: 'Ellerini yıkamaya alışsınlar'
Ortaokul
Pura, yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılması ile bulaşıcı hastalıklardan korunmak için hijyenin büyük önem taşıdığını kaydederek, çocuklara mutlaka el yıkama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirtti.
Bulaşıcı hastalıklar ve enfeksiyonlara karşı çocukların bilinçlenmesi ve bu hastalıklardan korunmanın en temel yolunun el temizliği alışkanlığının çocuklara kazandırılması olduğunu vurgulayan Pura, “Bu konuda tüm ailelere ve öğretmenlere çok iş düşüyor. Veliler ve öğretmenlerin, çocuklara okuma yazma öğretmeden önce mutlaka el temizliği ve kişisel bakım konusunda eğitim vermeleri gerekir” ifadesini kullandı.
KTSD'nin 2010 yılında sağlık bakanlığı ile “Suya Sabuna Dokunun” projesini hayata geçirdiğini, söz konusu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çok büyük başarılar elde edildiğini belirten Pura, şunları kaydetti: “Özellikle Türkiye'de birçok enfeksiyon hastalığının önlenmesinde ortak yaşam alanlarının hijyenik temizliği ve doğru el yıkama alışkanlığı gibi basit kişisel önlemler yaşamsal değere sahiptir. Daha sağlıklı bireyler yetiştirmek için çocuklara küçük yaşlardan itibaren düzenli hijyen alışkanlığını mutlaka kazandırmak gerekiyor. Sadece düzenli olarak el yıkamak bile solunum yolları enfeksiyonuna yakalanma riskimizi yaklaşık yüzde 23 oranında azaltıyor.”
Pura, Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmada, ortalamada 5 çocuktan 1'in de bile el yıkama alışkanlığı bulunmadığının ortaya çıktığını belirterek, özellikle okullar genelinde böyle bir eğitimin devam etmesinin çok önemli olduğunu aktardı.
Hürriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)