LGS velilerine bir dokun, bin ah işit. Büyük bir çoğunluğu, mağdur olduğuna inanıyor ve haklılar da. Son dakikada dayatılan yeni sistemi, ne anlayan var ne de adil olduğuna inanan…
Liselere girişle ilgili olarak yaşananlar, sadece öğrencilerin değil, velilerin de kimyasını bozdu.
MEB ise bu konudaki sessizliğini ısrarla koruyor.
Eminim ki, bize gelen şikayet ya da sorulardan çok daha fazlası onlara da gidiyor.
Keşke ortak bir platformda cevaplasalar ya da okulları bilgilendirseler.
İşte bu yönde gelen mesajlardan, bireysel gibi gözükse de geneli ilgilendirenlerden sadece bir kaçı:
Mağdur Edildik
Kızım, 7 yıl boyunca Bursa Yahya Kemal Beyatlı İlk ve Orta Okulunda okudu. Sınıfları 48 kişi olunca, TEOG Sınavında daha iyi bir sıralama yapması için, sınıf mevcudu daha az olan Özel Gelişim Orta Okuluna, 7. Sınıfın ikinci döneminde naklini aldırdım. Nakil aldığımız okul, devlet okulu ile aynı Kayıt Alanı veya Eğitim Bölgesindedir. 2018 yılında TEOG sistemi kaldırılınca, “Orta Öğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Klavuzu “ yayınlandı. Klavuzda, “Okulda Bulunuşluk” diye bir kısıma yer verildi. Yapılan açıklamalarda, aynı eğitim bölgesindeki - kayıt alanındaki - okul değiştirmelerinin veya Özel Okullara geçişlerin, bu kriterden olumsuz etkileneceği, belirtilmemektedir. Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın İsmet YILMAZ yaptığı açıklamalarda, yerel yerleştirmelerde özel okullara geçenlerin herhangi bir şekilde olumsuz etkilenmeyeceğini de belirtmişti. Ancak, yerel yerleştirmeler sonuçlandırıldığında, kızımın, daha önce 5 dönem okuduğu devlet okulunun da aynı kayıt alanı içinde olmasına rağmen, son 3 dönemin naklen gittiği okulda okuduğu için, yerleştirmelerde öncelik hakkını kaybettiğini ve evimizin 120 metre ilerisindeki Anadolu Lisesine girişte, evimize yakın olmasına rağmen, bu liseye giriş hakkını kaybettiğini öğrendik. Kızım, başka bir kayıt alanından gelerek, buradaki öğrencilerin giriş önceliğini engellemediki. Aynı kayıt alanı içinde, özel bir okula naklen geçti. Kaldıki bir öğrenci, aynı okul iindeki bir şubeden diğerine geçerse, okuldaki haklarını kesintiye uğratmış olmaz. Kızımın, yerel yerleştirme kılavuzu yayınlanmadan bir buçuk yıl önce bu okula nakli yapılmıştı. Kanunların geçmişe doğru yürümediği gerçeğinden hareketle, hazırlanan bu kılavuzun, geçmişe doğru işlemesi, bizleri mağdur edici şekilde yürümesi, doğru ve adil bir yaklaşım sergilememektedir. Liselere geçiş sisteminin bu günkü şekliye uygulanacağı bilgisi biz öğrenci velilerine daha önce bildirilmiş olsaydı biz de çocuklarımızı okumakta oldukları devlet okullarından zaten almazdık. Bize daha önceden bildirilen bir sisteme uygun hareket etmekteyken geçmişe dönük mağdur edici kriterler içeren kılavuz yayınlayarak biz veliler ve öğrenciler mağdur edilmiş durumdayız.
Tercih Ettiğimiz Okula Yerleşmek İstiyoruz.
Benim çocuğum, 96.93 not ortalaması ve sıfır devamsızlıkla yerel yerleştirmede yerleşemedi. Çocuğum ikamet ettiği semt ile okuduğu okulun semti aynı olmadığı için değerlendirme dışı bırakılmış. MEB tercih yerleştirme klavuzunu 26/06/2018 tarihinde yayınlamış. Dolayısıyla tercih yerleştirme değerlendirmesinin bu şekilde olduğunu tercih sürecinden 1 hafta önce öğrendim.Yerel yerleştirmede sadece ikamet adresindeki okullar açılıyordu mecburen oradan tercih yapabildik.Ama maalesef ki boşuna tercih yapmışız. MEB yılın başında açıklama yapması gerekiyordu ki böyle durumda olan aileler ikametlerini okulunun olduğu semte taşısın. Bu durumdan dolayı öyle gözüküyorki biz 1. Nakil döneminde de açıkta kalacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yanlışı bir an önce düzeltmesi gerekmektedir.
1. Tercih İzmir /Buca 85.yıl Anadolu lisesi okula alınan öğrenci not ortalaması en yüksek 99-en düşük 79
2.Tercih İzmir/Buca Anadolu Lisesi okula alınan öğrenci not ortalaması en yüksek 98-en düşük 76
Benim çocuğum 96.93 not ortalaması ile bu okullara girmesi gerekiyordu ama okuduğu okul başka bir semte olduğu için yerleşemedi. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz, okuduğu okulun semtinden tercih yaptırılmıyor, ikamet adresimizden yaptığımız tercihlerde okuduğu okul başka bir semte olduğu için değerlendirme dışı bırakılıyor yani ben çocuğumu devlet okullarına yazdıramıyorum. Bu durumun biran önce düzeltilip magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Şu anda milli eğitim bakanlığına hiç bir şekilde ulaşamıyoruz. Bu konuyla ilgili haber yapmanızı bu durumda olan binlerce mağdur aileye yardımcı olmanızı istiyoruz.1. nakil döneminde de istediğim Anadolu lisesini tercih edip, komşu kayıt alanındaki okuduğumuz okulun karşımıza sorun olarak çıkmasını istemiyoruz. Benim çocuğum, 96.93 not ortalaması ve sıfır devamsızlıkla yerel yerleştirmede yerleşemedi. Çocuğum ikamet ettiği semt ile okuduğu okulun semti aynı olmadığı için değerlendirme dışı bırakılmış. MEB tercih yerleştirme klavuzunu 26/06/2018 tarihinde yayınlamış. Dolayısıyla tercih yerleştirme değerlendirmesinin bu şekilde olduğunu tercih sürecinden 1 hafta önce öğrendim.Yerel yerleştirmede sadece ikamet adresindeki okullar açılıyordu mecburen oradan tercih yapabildik.Ama maalesef ki boşuna tercih yapmışız. MEB yılın başında açıklama yapması gerekiyordu ki böyle durumda olan aileler ikametlerini okulunun olduğu semte taşısın. Bu durumdan dolayı öyle gözüküyorki biz 1. Nakil döneminde de açıkta kalacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yanlışı bir an önce düzeltmesi gerekmektedir.
1. Tercih İzmir /Buca 85.yıl Anadolu lisesi okula alınan öğrenci not ortalaması en yüksek 99-en düşük 79
2.Tercih İzmir/Buca Anadolu Lisesi okula alınan öğrenci not ortalaması en yüksek 98-en düşük 76
Benim çocuğum 96.93 not ortalaması ile bu okullara girmesi gerekiyordu ama okuduğu okul başka bir semte olduğu için yerleşemedi. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz, okuduğu okulun semtinden tercih yaptırılmıyor, ikamet adresimizden yaptığımız tercihlerde okuduğu okul başka bir semte olduğu için değerlendirme dışı bırakılıyor yani ben çocuğumu devlet okullarına yazdıramıyorum. Bu durumun biran önce düzeltilip magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Şu anda milli eğitim bakanlığına hiç bir şekilde ulaşamıyoruz. Bu konuyla ilgili haber yapmanızı bu durumda olan binlerce mağdur aileye yardımcı olmanızı istiyoruz.1. nakil döneminde de istediğim Anadolu lisesini tercih edip, komşu kayıt alanındaki okuduğumuz okulun karşımıza sorun olarak çıkmasını istemiyoruz.Tercih ettiğimiz okula yerleşmek istiyoruz.
Nakiller Avantaj Sağlamadı!
Sizlerden ricamız, yerel yerleştirmelerde dikkate alınan, kılavuzun 1.5.2. maddesi b/ii fıkrasındaki “okulda bulunuşluk” kriterlerinin, aynı eğitim bölgesi veya kayıt alanı içindeki özel okullara, kılavuz yayınlanmadan önce naklen giden öğrenciler için mağdur edici şekilde uygulanmasına izin vermemenizdir. Ben çocuğumu, adrese dayalı yerleştirmede kendisine avantaj sağlaması için kılavuz yayınlandığı tarihten sonra nakil almadım ki. Ben bir buçuk yıl önce nakil almıştım. O dönemdeki kurallarda da böyle bir kısıtlama olacağı yazmıyordu. Üstelik kızımın ikamet adresini, kendisine avantaj sağlaması için herhangi bir okulun yanına da taşımadım. Ben her zaman dürüst davrandım ve kızlarıma da dürüst olmayı öğretiyorum. Kanunların, bizleri mağdur etmek için değil, mağduriyetlerimizi gidermek için var oldukları bilincindeyiz. Var olan bir haksız uygulama olursa da, siz değerli büyüklerimizin anında müdahale ederek, mağduriyetleri giderdiğinizi birçok örnekten biliyoruz. Ben, bu durumda kızıma iyilik yapak isterken, onu özel okula yollayarak hedefindeki Anadolu Lisesine girmesine engel olarak ona kötülük yapmış olmaktayım. Lütfen beni bu vicdan azabından kurtarın. Bu uygulamayı durdurun. Lütfen. Ben eğitim bölgesi veya kayıt alanı dışındaki bir okula nakil almadımki. Kızımı özel okula göndererek suç işlemedimki. Allah aşkına kızımın bu mağduriyetini giderin. Kayıt alanı dışından yapılan nakiller için, kısıtlama yapılması uygundur, ancak, aynı kayıt alanı içindeki okullar arasındaki nakillerin dezavantaj kabul edilmesi doğru değildir. Burada önemli olan, öğrencinin, o eğitim bölgesine sonradan dâhil olmamasıdır. Örneğin, A-B-C-D-E Ortaokulları, R- F- S Liseleriyle aynı kayıt alanı içinde olsun. Bir öğrenci, B Ortaokulundan, D Ortaokuluna naklen giderse, o kayıt alanını terk etmiş olmaz. Yerleştirmede, gene R- F- S Liselerinden birine yerleşir. Nakil olması, kendisine bir avantaj sağlamaz. Yeter ki, kayıt alanı dışından gelmesin. Çünkü aynı Liselere aynı Ortaokullar öğrenci vermektedir. Görüldüğü gibi, benim kızımın da aynı kayıt alanı içinde olmak kaydıyla, yaptığı nakil, kendisine bir avantaj sağlamadığından, yerleştirmedeki kısıtlama, doğru değildir. En azından 6 Ağustosta yapılacak olan nakillerde “aynı eğitim bölgesi içindeki okullar arasında yapılmış olan nakillerin” olumsuz yansımasına izin verilmesin. Eşit şartlarda nakil müracaatları değerlendirilsin. “ 8 dönem diye bir kural “ uygulanmasın. Çünkü bu çocuk, 8 dönem değil, 8 yıldan beri aynı kayıt alanında veya eğitim bölgesinde eğitim- öğretimini sürdürüyor. Bu hiç adil değildir. Eğitim bölgesinde veya kayıt alanındaki okullarda kalınan toplam sürenin baz alınmasını ve ayı kayıt alanındaki nakil işlemlerinin öğrenciyi mağdur edici şekilde uygulanmamasını istirham ediyorum. Saygılarımla…
Tek Çözüm Yolu Mahkeme mi?
Iyi gunler Abbas bey ; kızım İzmir Güzelbahçe Hakkı Oğuz Tabaoğlu ilköğretim okulunda eğitime başladı. 4+4+4 sistemi cikinca aynı binada Hakkı Oğuz Tabaoğlu ortaokulu oldular. 6.sınıfın 2.döneminde okulun bitisigine yapilan yeni binaya Hakkı Oğuz Tabaoğlu ortaokulu tüm öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte gectiler ve ismi dr Güngör Özbek ortaokulu oldu. Hakkı Oğuz Tabaoğlu ilkokul olarak kaldı. LGS başvurularında yönetmelik gereği ayni arsa icindeki dr Güngör Özbek Anadolu lisesiyle eşleştirildiler. Fakat okulda bulunusluk suresi tum okuldaki ogrenciler icin sisteme gecis veya donusum gosterilmesi gerekirken yanlislik yapilarak nakil islendigi icin 8 dönem okudukları okul 5 donem gorunuyor. Bu yüzdende kılavuzdaki diğer tüm şartları saglamalarina rağmen ya acikta kaldilar veya uzak bir okula yerlestirildiler. Burda ogrencilerimiz hicbir suclari ve mudaheleleri olmadigi halde sisteme nakil gosterilmelerinin bedelini oduyorlar. Suanda nakillerdede 5 donem gorundugu icin hak kayiplari devam edecektir. Bu durum ortaya cikinca dun okula veliler olarak bu durumun duzeltilmesi icin dilekce verdik. Bakanlikta hicbir telefon acilmiyor. Suanda yapabilecegimiz sey nedir acaba cocuklarimizin mağduriyetini nasil giderebiliriz. Hicbir sorumlulugumuz olmayan ve bilgilendirilmedigimiz bu durumdan nasil cikabiliriz. Ayni okulda okumalarina sadece isim degisikliginin yasandigi bu durumun tek cozumu mahkememidir. Mahkemeye basvuracak olursak basvurumuzda nelere dikkat etmeliyiz. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
Kızım Sürekli Ağlıyor!
Kızımı dört yıl önce işyerime yakın diye Cağaloğlunda Büyük Reşitpaşa Ortaokuluna kaydettirdim. Kızım bu yıl okuldan mezun oldu ve LGS sınavlarına girdi ve %20 dilime girdi. Başarılımı hayır. Bakanlık bu yerleştirme döneminde kızımı tercih yapabilmek için en az üç okul seçme kuralı gereği Esenler Güzide Özdilek İmamhatip Lisesine Yerleşti. Mutlu mu hayır. Sürekli ağlıyor. Sorun şu
Kızım adresine yakın okula yerleştirilecek dedikleri sistemdeki çarpıklığının kurbanı oldu.
Bu arada 12 yıldır şimdiki adresimde oturuyorum. Yerleştirme işlemlerinde ilk olarak adrese bakılıyor. Ardından ilişkilendirildiği ortaokulla bakılıyor. Kızım İş durumum dolayısıyla Fatih ilçesindeki bir ortaokuldan mezun olduğu için başta kaybediyor. Çünkü sistem önceliği notu yüksekte olsa ilkişkilendirildiği ortaokulun öğrencisine öncelik veriyor. İkamet ettiği adresinkine değil. Kızımın not ortalaması 92 buna rağmen adres kayıt bölgesindeki Atışalanı lisesine not ortalaması 62 olan öğrenci yerleşirken kızım not ortalaması 92 olmasına rağmen birinci tercihi olmasına rağmen yerleşemiyor. Bu durumda binlerce öğrenci var. En iyi liseye yakın adrese taşınma sahtekârlığının önüne geçelim derken bu durumda yüzlerce öğrenciyi mağdur ettiler.
Diploma Notu Daha Düşük Öğrenciler Yerleşti!
Sayın Abbas Güçlü,
23/11/2004 doğumlu bu yıl 8. sınıf olan kızım merkezi ve yerel yerleştirme sisteminde hiç bir yere yerleşemedi. 2008'den beri Kadıköy bölgesinde ikamet ediyoruz ve kızım hep bu bölgedeki okullarda okudu. Devlet okulunda okurken TEOG sınavına hazırlanmasında daha yararlı olacağına inandığım bir özel eğitim kurumundan %100 başarı bursu aldığı için okul değişikliği yaptık(bu iki okulda Kadıköy bölgesinde) ama bu yeni sistemde okulda bulunuşluluk kriteri öncelikli seçenek olduğu için kızımın diploma notunun 98 küsür olması devamsızlığının minimum olması yaşının küçük olması evine ve ortaokulda okuduğu okullara en yakın(600 metre ile 4 kilometre sınırında)okulları tercih etmiş olmasının hiçbir anlamı kalmadı ve direkt açıkta kaldı ve sistem bu şekilde devam ederse nakillerlede bir yere yerleşemez çünkü 7 ,6 ,5 ve 4 dönem okullarında kalan öğrencilere karşıda şansımız yok. Şimdi ben öğretmen bir anne olarak kızımın ve bütün öğrencilerin eğitim süreçlerine destek olup yol göstermeye çalışırken karşılaştığımız bu durum karşısında şaşkınım.Sistem değişti anlamaya çalıştık,uyum sağlamaya çalıştık ama şu anda çok ciddi bir maduriyetle karşı karşıyayız.Bu maduriyetimizin giderilmesi adına gerekli adımların atılacağına inanıyorum ve bekliyorum. Devlet okullarında 25 yıl öğretmenlik yapmış biri olarak kızımı devletimin bir okuluna yerleştiremiyorum ! Kızımın girmek istediği okula 30 km uzaktan diploma notu daha düşük ve yaşı daha yüksek öğrenciler yerleşti.
MEB Yanlış Yaptı
Benim çocuğum 96,93 not ortalaması ve sıfır devamsızlıkla yerel yerleştirmede biz yerleşemedik. Çocuğum ikamet ettiği adreste ortaokulu okumadı diye değerlendirme dışı bırakılmış. MEB tercih yerleştirme klavuzunu 26/06/2018 tarihinde yayınlamış.Dolayısıyla tercih yerleştirme değerlendirmesinin bu şekilde olduğunu tercih sürecinden 1 hafta önce öğrendim.Yerel yerleştirmede ikamet adresindeki okullar açılıyordu.Sadece oradan tercih yapabildik.Ama maalesef ki boşuna tercih yapmışız .Baştan değerlendirme dışıymışız.MEB yılın başında açıklama yapması gerekiyordu ki böyle durumda olan aileler ikametlerini okulunun olduğu semte taşısın .Bu durumdan dolayı biz 1. Nakil döneminde de açıkta kalacağız.Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yanlışı bir an önce düzeltmesi çocuğuma yaşattıkları bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.
Bizim
1. Tercih İzmir /Buca 85.yıl Anadolu lisesi okula alınan öğrenci not ortalaması en yüksek 99-en düşük 79
2.Tercih İzmir/Buca Anadolu Lisesi okula alınan öğrenci not ortalaması en yüksek 98-en düşük 76
Benim çocuğum 96,93 not ortalaması ile bu okullara girmesi gerekiyordu. Eğer sebep okuduğu okulun ikameti dışında olması ise MEB bunu eğitim yılı başında duyurması gerekiyordu.Yada okul adresinden çocuklar yerel yerleştirme tercihi yapılabilirdi. Bakanlığın yaptığı bu hatayı bir an önce düzeltmesi gerekiyor.Benim gibi mağdur olan bir çok öğrenci velisi var
Kriterler Yanlış!
İyi Günler Abbas Bey
Bir saçma sapan boşta kalma öyküsü de benden
İkiz kız kardeşler, birinin ortalaması 95 diğeri 97,
Sınavda biri %11 diğeri %14 de
Taekwondo da Milli sporcular, Dünya Avrupa dereceleri birçok Türkiye Şampiyonlukları var
Devamsızlıkları 5 günün altında
Ablaları 2 yıl önce oturdukları yere 15 km uzaktaki ilçenin AL kazanmış, orda okuyor
Ailede Ocak ayında oraya taşınıyor, Ama son dönem diye çocukların kaydını almıyorlar.
Hatta ilçedeki okula gitmeyi düşündükleri ve nasılsa eve yakın okula, OBP de yüksek olduğu için gireceklerini düşündüklerinden sınava bile girmeyeceklerdi, ama son dk girdiler
Tercihte de taşındıkları ilçedeki ablalarının gittiği okulu 1.tercih yazıyorlar ki o okul da ilçenin 2 numaralı okulu
Sonra ne oluyor, tabi ki boşta kalıyorlar
Çünkü başta söylenenin aksine eve yakınlık değil, mezun olunan okula yakınlık 1 numaralı kriter olmuş
OBP, sınav puanı neredeyse tamamen etkisiz
nakil dönemlerinin de bir manası yok, çünkü orada da aynı kriter geçerli olacak
Kurulda da şans olmadığı söylendi, orada da aynı kriterlerin geçerli olacağı MEB ilçeden söylendi.
Bu durumda
1-Eski uzak ilçeden AL yazacaklar (ya tutarsa)
2-Özel okul bakacaklar, (iki çocuk bursla okusalar bile dünyanın masrafı)
3-yarısı boş olan iHL yazacaklar(istemiyorlar)
4-Açık Lise(Bu çocuklarda açık lise okuyacaksa yazıklar olsun)
5-?
Son dk TEOG u kaldırıp bu sistemi koyanları Allah Bildiği gibi yapsın.
Kime, Nereye Başvuracağız?
Abbas bey dün akşam kontenjanlar açıklanınca yanındaki soru işaretli kutucukta da seçtiğimiz okula nasıl yerleşemediğini veya hangi koşullarda aldığını gösteren bir link var size ekte görüntülerini de atıyorum. Biz 8 senedir sarıyer İ.T.Ü maslak kampüsünde ikamet ediyoruz. Benim kızım 5.sınıfı yani 2 dönem sarıyer emirgan osman saçmacı ortaokulunda okudu. Diğer dönemleri de 4.leventte özel eğitim bilimleri orta okulunda okudu burası da kağıthane bölgesine bağlı. Kağıthane bölgesi tercihlerimizde komşu kayıt alanında çıkıyor fakat dün akşam açıkladıkları tercihteki durumumuza göre biz diğer kayıt alanında gözüküyoruz ve okulda bulunma da 0 dönem yazıyor halbuki 5.sınıfı sarıyer bölgesinde okumuştu fosforlu kalemle işaretlediğim yerde komşu kayıt alanı ve 2 dönem yazmalıydı. Bu sonuç tercih sonucumuzu değiştirmiyor fakat nakillerde problem olabilir ayriyetten bu tarz veri girişi hataları daha varsa bunu farketmeyen ailelerde olabilir. Ben bunla ilgili nereye başvurmalıyım . Ve bu konuda sizden kamu oyu oluşturmanızı rica ediyorum.
Adrese Dayalı Sistem Adil Değil!
abbas bey benim oğlum 5. sınıftan beri evinin yakınındaki okulda okudu 8. sınıfta fetodan kapatilan bir okula zorunlu nakil yapıldı bu yıl lgs yerleştirilemedi çünkü 2. Kriterde bizi 6 dönem ortaokulunda bulunuşluk 2 dönem gösterilmiş başvurular esnasında 6 dönem gösterilecegi söylenmişti evimizin yakınındaki liseye bizim okuldan 200 kisiye yakin öģrencinin duyuma gore aralarında hiç biri evinin yakınındaki anadolu lisesine yerleşemedi.Bu çocuklar şuan hiçbir liseye yerlesemedi bu kadar magdur gençlik ne yapacak sesimizi duyurmak adına size yazıyorum okulu ve 4440632 nolu görüşmeler mahkemeye verin deniyor bu süreç uzun magduriyetimi bugun icin düzeltmez.Okul hak kaybınin olduğunu kabul etti velilerden dilekce alıyor buda olumlu gelişme ama çözümdede hak kaybı olabilir dolayısıyla bize göre çözüm mebin adrese dayalı yerlestirmeyi bu mağduriyetler düzeltildikten sonra yeniden yapmasını istiyoruz bende devlet memuru oldugum için tarafınızdan kimligimin açıklanmasını istemiyorum saygilar
Bu Nasıl Bir Sistem??
Abbas Bey, bizim LGS sorunumuzu dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.Ben MEB'de Ankara'da çalışan bir öğretmenim.LGS, bir veli ve bir öğretmen olarak beni hayal kırıklığına uğrattı.Benim çocuğumun not ortalaması 95,75. Tercih ettiği okulları bizzat aradım ve bu okullara en son giren öğrencilerin not ortalamalarını öğrendim.1.tercihine 73 not ortalamalı , 2.tercihine 76 not ortalamalı ve 3.tercihine ise 59 not ortalamalı yerleşti.Benim kızım ise 95,75 not ortalamasıyla açıkta kaldı, bu üç tercihine de yerleşemedi.Bu nasıl adalet...Adrese göre yerleşseydi ben şuanki adresimde 8 yıldır oturuyorum.Anladığım kadarıyla mezun olduğu okula göre yerleştirmeler yapılmış.Şöyle ki; benim kızım görev yaptığım ortaokuldan mezun oldu.Yani başka mahallede mezun gözüküyor.Tercihleri yaparken benim tercih bölgem ev adresime göre çıktı. Fakat LGS yerleştirme de ise o tercih bölgesinde bir ortaokuldan mezun olanlara öncelik tanındığı için not ortalamasına bakılmaksızın öncelik onlara verilmiş ve sonuç olarak kızım yerleşemedi.Benim durumumda olan pek çok öğretmen çocuğu var.Kendi bakanlığımız bizi madur etti.Diğer memurlarda da durum böyle.Bu hakkı bize devlet verdi.Bir öğretmen çalıştığı okulda çocuğunu okutabiliyor.Fakat LGS' de bundan dolayı madur ediliyoruz.Bu nasıl adalet ki kendi kurumu öğretmen çocuklarını madur ediyor.Çocuğum mezun olduğu eğitim bölgesinden okul tercih edemiyor çükü başka bölgede oturuyor gözüküyor.Oturduğu bölgeden tercih ettiğinde de o bölgeden mezun olmadı diye açıkta kalıyor.Bu nasıl bir sistem? Bu sistemde bizim durumumuzda olan öğretmen veya diğer çalışan çocukları yerleşemez.Bizim olay gurbetçilerimize benziyor: Almanya' ya giden Türklere orada yabancı diyorlar.Türkiye'ye geldiklerinde ise Almancı diyoruz.Ne oralı ne de buralı olamıyorlar.Aynen biz de LGS'de gurbetçilere döndük.Bu durumda olan yüzlerce madur öğretmen ve diğer memur çocukları var.MEB, öncelikle bu hatadan dönmeli ve kendi öğretmenlerini madur etmemeli.Madur olan bütün çocukların derdini anlatmanız dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.Iyi ki siz varsınız da derdimizi anlatabiliyoruz.Allah yar ve yardımcınız olsun.Saygılarımla arz ederim.
Bu Kadarı da Olmaz!
Öncelikle yorumlarınız takip ediyor ve faydalanıyorum.Sizden yaşadığım bir sorundan dolayı bilğilendirme almak istiyorum Hiç bir muhatap bulamadığımıda özellikle belirtrek sorunumuzu kısaca belirtmek isterim.
Benim oğlum ilköğretimine manisa şehzadeler ilçesi gazi ilköğretimde başladı 4+4 sistemiyle .ilk 4 yılını gazi ookulunda bitirdi.5 sınıfıda gazi ilköğretimde tamamladı.Fakat 6 sınıf itibariyle millği eğitim bakanığının aldığı karar ile okul ismi değişti ve manisa şehzadeler ilçesi şehitler orta öğretim olarak tüm öğrenciler şehitler okuluna devam etmeye başladı gazi okulunda görev yapan öğretmenler dahil.Bu durum lgs sınavında ummadığımız bir yerde karşımıza çıktı ve oğlum yerleşemedi belkide yüzlerce öğrencide bunedenle sağlıklıyerleştirme olmadı.Bizim dışımızda okul isim değişikliği nedeniyle oğlum 8 dönem aynı okulda olmasına rağmen,6. dönem okulda görünmekte ve okulda bulunuşluluk 8 yerine 6 görünmektedri.Bu konuyla ilğili nasıl bir yol izlememmiz gerekli bilği verirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.