adscode
adscode

Velilere kodlama öğretti

Geçtiğimiz yıllarda öğrencilere yönelik farklı kodlama etkinlikleri düzenleyen Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Arslan, bu yıl da Kod Haftası kapsamında velilere kodlama öğretti.

Velilere kodlama öğretti
Eğitim

Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı geçtiğimiz yıllarda öğrencilere yönelik farklı etkinlikler düzenledikten sonra bu yıl hedef kitlesini velilerinden oluşturdu. Kod Haftası kapsamında 18 Ekim’de düzenlenen “Velilerimizle Kodluyoruz” etkinliğinde velilerin ilk kodlama deneyimlerini yaşamaları sağlandı. Yaklaşık 20 velinin katıldığı atölye büyük beğeni topladı.

Çocuklar yardım etti

Atölyede BBC micro:bit kitleri kullanılarak temel blok tabanlı kodlama etkinlikleri yapıldı. Veliler ekrana isim yazdırmayla başladıkları etkinliğe adımsayar, termometre gibi uygulamalar yaparak devam etti. Bilişim Teknolojileri Alanı Alan Şefi Selçuk Arslan tarafından verilen eğitimde öğrenciler de velilerin zorlandıkları konularda yardımcı oldu.

Büyük ilgi gösterdiler

Velilerin tamamı ilk defa bir kodlama etkinliğine katıldığını belirten Arslan “Avrupa Kod Haftasında bu yıl farklı bir etkinlik yapmak istedik ve velilerimizi okula davet ettik. Bu kadar yoğun bir katılım beklemiyorduk. Velilerimizin çocuklarının okulda neler yaptığını görmesini ve kodlamanın önemini fark etmelerini hedefledik. Bu kez onlar öğrencilerimiz oldu ve inanılmaz eğlenceli bir gün geçirdik. Açıkçası bu kadar başarılı olmaları beni şaşırttı. İlk deneyimleri olmasına rağmen tüm uygulamaları başarıyla yaptılar. Velilerimizin geribildirimleri bizleri çok mutlu etti. Onları da sürece katabileceğimiz yeni etkinlikler planlanmaya başladı” diye konuştu.

Kız öğrencileri bilişimle buluşturdu, 'küresel öğretmen ödülü' kazandı

Yusuf Arslan, öğrencilere yönelik de birçok kodlama etkinliği düzenliyor.

Kod Haftası nedir?

Kod Haftası (Code Week), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir hareket. 2022 yılında 8-23 Ekim tarihleri arasında Türkiye'de ve Avrupa’daki okullar kodlama eğitimine yönelik etkinlikler düzenleyerek kodlamanın önemini göstermeye çalışmakta.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)