adscode
adscode

Velilerin Okulu Boykot Kararına MEB'den Yanıt

Bingöl'de 350 öğrenci velisi, derslik yetersizliği ve öğretmen eksiği ile yemek sıkıntısı yüzünden çocuklarını okula göndermeme kararı aldıkları şeklindeki iddiaları inceleyen MEB'den açıklama;

Velilerin Okulu Boykot Kararına MEB'den Yanıt
Eğitim

Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı tarafından dün servis edilen; Zaman, Taraf, Karşı, Aydınlık, Sol ve Yurt gazetelerinin bugünkü nüshalarında yer alan "Bingöl'ün Karlıova İlçesi Yiğitler Köyü’nde 350 velinin; ulaşım, derslik, öğretmen, yemek sorununu protesto ettikleri; çocuklarını, istekleri yerine getirilene kadar okula göndermeme kararı aldıkları" şeklindeki iddialar incelenmiş ve aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Karlıova İlçesi Yiğitler Köyü’nde 2002 yılında faaliyete geçen ve tekli (tam gün) eğitim verilen 12 derslikli okulumuzda, 556 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu öğrencilerimizden 248’i taşımalı eğitim kapsamında öğrenimlerine devam etmektedir. Taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilerimize öğle yemeği hizmeti de verilmektedir. 308 öğrencimiz ise, köy merkezinde ikamet etmeleri nedeni ile Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği gereğince bu kapsamda yer almamaktadırlar.

Diğer yandan okulumuzun bulunduğu köyün uygun şartları taşıyan iki uzak mahallesinde ikamet eden 35 öğrencimiz de 3 araç ile taşımalı eğitim hizmetinden yararlanmaktadır.

Ayrıca; Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği kapsamında bulunmayan, ancak okula biraz uzak mahallelerimizde ikamet eden 1. sınıftaki 39 öğrencimize ise, yaşlarının küçük olması dikkate alınarak Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yerel imkanları ile taşıma hizmeti verilmektedir. Yine İlçe Kaymakamlığımız tarafından bu öğrencilerimizin öğle yemeği ihtiyaçları da karşılanmaktadır.

Anılan okulumuzda 20 kadrolu, 3 ücretli olmak üzere toplam 23 öğretmenimiz görev yapmaktadır.

Köy muhtarı ve velilerimizle yapılan görüşmelerin sonucunda okula gelmeyen 141 öğrencimizin yarından (06.03.2014) itibaren okula gönderileceği öğrenilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

                    Basın ve Halkla

                 İlişkiler Müşavirliği


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)