adscode
adscode

Verimlilik Aydınlatmayla Artacak

Öğrenciler, kapalı alanlarda faaliyette bulunan insanların konsantrasyon ve verimlilik oranlarının ortam aydınlatması ve renk sıcaklığıyla değiştiğini belirtiyor.

Verimlilik Aydınlatmayla Artacak
Üniversite
Girişimci öğrenciler, projelerinde beyaz renkli Dinamik Aydınlatma Sistemi ve kırmızı, yeşil, mavi renklerin bileşimiyle oluşturulan RGB LED aydınlatma tasarımı sunuyor.

Böylece, ofis çalışmalarında hem verimlilik artacak hem de enerji tasarruf sağlanacak. 

‘Renkli Fon Başarı Getirir’
İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi Araştırma Görevlisi Aslı Taşçı, öğrenciler Emre İçöz, Didem Çiftçi, Büşra Ümran Akarçay, Aykut Yenice, İEÜ Embryonix Teknoloji Ofisi’yle birlikte geliştirdikleri ve ADALA adını verdikleri projelerinde bireylerin ihtiyaç duyduğu ortamı hazırlayacak. Projeleri hakkında bilgi veren Aykut Yenice, şunları söyledi:
“Günümüzde kapalı alanlarda, ofislerde çalışması gereken insanların konsantrasyon oranları ve verimlilikleri ortam sıcaklığı, bağıl nem miktarıyla etkili olmakla birlikte aydınlatma ve renk sıcaklığı da büyük önem kazanıyor. Araştırmalar, değişik ders faaliyetlerinde, öğrencilerin başarılarının ve konsantrasyon oranlarının ortamda bulunan beyaz ışık miktarının yoğunluğundan doğrudan etkilendiği gözlendi. Ayrıca, Kanada ve Amerika’daki anaokullarında yapılan deneylerde ortama renkli fon kazandırmanın öğrencilerin başarılarını ve verimliliklerini etkilediği belirlendi. İnsanların psikolojileri, yaratıcılıkları ve bireysel verimlilikleri ortamda bulunan renk sıcaklığı ve renk yoğunluğundan doğrudan etkileniyor. Biz de ADALA adını verdiğimiz çalışmamızda geliştirdiğimiz sistemle ofis ortamlarının ihtiyaç duyduğu aydınlatmayı oluşturuyoruz.”

 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)