adscode
adscode

Veteriner hekimlikte de uzaktan eğitim yapılmamalı

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, tıpkı psikoloji eğitimi gibi veteriner hekimlik eğitiminde de uzaktan eğitim yapılmaması gerektiğini belirtti.

Veteriner hekimlikte de uzaktan eğitim yapılmamalı
Eğitim

Yazılı bir açıklama yapan Arslan, konuyu, rapor hazırlanması talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatine sundu.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde Psikoloji lisans programının (Açıköğretim) açılması büyük tepkiye neden olmuş, bunun üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın psikoloji eğitiminin sorunları hakkında bilgi aldığını ve açıköğretim konusu da dahil olmak üzere rapor hazırlanması için talimat verdiğini duyurmuştu.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, geçtiğimiz dönem aynı fakülte bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık ismiyle bir önlisans programı açıldığını hatırlatarak, ilgili bölüm için YÖK’e başvuruda bulunduklarını, ancak henüz yanıt alamadıklarını belirtti.

Halihazırda üç üniversitede bu programın öğrenci kabulüne devam ettiği bilgisini veren Arslan, uzaktan eğitimle veteriner hekim yardımcı personeli yetiştirilemeyeceğini söyledi.

Veteriner hekimliğin uygulamalı bir bilim olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Arslan, “Bu alanda çalışan yardımcı sağlık personeli hayvanları tutmak, enjeksiyon ve pansuman yapmak, laboratuvar malzemelerini, test cihazlarını kullanmak gibi tamamıyla uygulamalı işler yapar. Örgün eğitimde bu eğitim için altı aylık bir staj yapılır; ancak uzaktan eğitimde bu stajlar kağıt üstünde kalıyor, öğrenciler hayvanlara ve ya laboratuvar aletlerine dokunmadan mezun oluyorlar” dedi.

Tıpkı Psikoloji bölümünde olduğu gibi hayvan sağlığı alanının da uygulamalı eğitim gerektirdiğini vurgulayan Arslan, “Aynı hassasiyeti toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı, hayvancılık ve ülke ekonomisi için kritik önemdeki veteriner hekimlik eğitiminde de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Murat Arslan, pandemi döneminde stratejik önemi tekrar gündeme gelen veteriner hekimlik eğitiminde ülkemizde son dönemlerde alt yapı ve akademik kadrosu yetersiz çok sayıda fakültenin açıldığını sözlerine ekleyerek, “YÖK mevzuatına ve bilime aykırı olarak farklı fakültelerin müfredatına veteriner hekimlik dersleri konulduğu ve yetkilerinin paylaştırıldığı görülmektedir. Bu durum esasen ülkemizin hayvancılığına, bilimine ve ekonomisine zarar veriyor” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)