adscode
adscode

Y Kuşağını Nasıl Motive Edersiniz?

Şu anda iş dünyasında hüküm süren 1980 - 2000 arası doğumlu Y Kuşağı, kendinden önceki nesil ile iş yapış biçimleri açısından ayrışıyor.

Y Kuşağını Nasıl Motive Edersiniz?
Etkinlikler
Çalışan – yönetici arasında gerginliğe sebep olan bu kutuplaşma yeri geldiğinde iş performanslarını da olumsuz etkiliyor.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü düzenleyeceği “Kuşaklar Arası İletişim Eğitimi” ile kuşaklar arası iletişimin şifrelerini vermeye hazırlanıyor.

Konu: “Kuşaklar Arası İletişim Eğitimi”
Tarih: 27 Ocak 2015, Salı
Saat: 09.00 – 17.00
Yer: DBE Eğitim Salonları

İş ve özel yaşam dengesine verdikleri önem, kendi istedikleri konuda eğitim alma, özerklik ve teknolojiye yatkın olma özellikleri ile öne çıkan Y Kuşağı, tüm dünyada 1980 - 2000 arası doğumlu kişileri kapsıyor. Ancak kuşakları belirleyen ekonomik ve sosyolojik öğeler dikkate alındığında Türkiye’de 1984 - 1985 sonrası doğumlularda Y Kuşağı özellikleri daha belirgin gözlemleniyor.

Temel değeri adalet duygusu olan Y Kuşağı, özellikle iş yaşamında yöneticilerin yeterince adil olduklarını ispat etmesini bekliyor.

Y kuşağının eski kuşaklarla olan çatışmasının temel nedeninin, işin yapılma şeklinden kaynaklandığını anlatan DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Liderlik ve İnsan Kaynakları Eğitimcisi, Etik Danışmanı, Co – active Koç, Kalite Değerlendiricisi Şebnem Ergül, “Y Kuşağı hem desteklenmek hem özerk olmak istemektedir” diyor.

Ayrıca sonuç odaklı X Kuşağının (1960-1980 doğumlular) aksine Y Kuşağının süreç odaklı çalıştığını ve bu durumun X Kuşağından yöneticileri zorladığını anlatan Ergül, “Y Kuşağından sürdürülebilir performans almanın yolu etkin ve doğru geri bildirimden geçmektedir. Hem olumlu hem olumsuz geri bildirimi zamanında, o iş veya o performansla sınırlı tutmak ve doğru koçluk sorularıyla desteklemek performanslarını artıracaktır. Yatırımın geri dönüşü muhteşem olmakla birlikte, sürecin zorlu ve kısa olmadığını söylemek mümkündür” diyor.

Y Kuşağını motive etmek için bir motivasyon sepeti oluşturmak gerektiğini ve bu kuşağa seçim hakkı vermenin önemini de anlatan Ergül, “Esnek çalışma, iş geliştirme, iş zenginleştirme ve evden çalışma Y kuşağına uygun olarak tasarlanan son dönem motivasyon araçlarındandır. Ancak yeni kuşaklara erişmek için o kuşağın ihtiyaçlarını iyi tanımak gerekir. Bu nedenle DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü olarak, “Kuşaklar Arası İletişim Eğitimi” başlatıyoruz dedi.

Ergül, “Bu eğitimde iş hayatına damga vuran kuşaklararası iletişim metotlarını ve Y Kuşağının performansının nasıl arttırılacağına odaklanacağız” dedi.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün “Kuşaklar Arası İletişim Eğitimi”; 27 Ocak 2015, Salı günü Saat: 09.00 – 17.00 arasında, DBE Eğitim Salonlarında gerçekleştirilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)