adscode
adscode

Yabancı dilde online eğitim modeli

İnternet ile hızla gelişen bilgi teknolojileri, her yaştan yabancı dil öğrenmek isteyenlerin bulundukları yerden ders alabildikleri online eğitim modelinin yaygınlaşmasını sağladı.

Yabancı dilde online eğitim modeli
Online Eğitim
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve British Council tarafından hazırlanan yabancı dil eğitimine ilişkin kapsamlı bir raporda, "Okullarda İngilizce'nin bir iletişim dili olarak değil, herhangi bir ders olarak öğretildiği gözlemlenmiştir. Bu gramer tabanlı ezberci yaklaşım, bu rapor çerçevesinde, Türk öğrencilerin yaklaşık bin saatten fazla sınıf içi ders almalarına karşın liseden mezun olurken İngilizce'yi konuşup anlamakta başarısız olmalarına neden olan beş temel faktörün birincisi olarak tanımlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yabancı dil eğitmenleri ve dilbilimciler de ezber ile gramer bilmeye dayalı klasik yabancı dil eğitiminin terk edilmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyor. Hala bazı kalıplarla gramer ağırlıklı eğitime devam edildiği, İngilizce eğitiminde sorunun ise gramer bilmemekte değil öğrenilen dili konuşamamak olduğu vurgulanıyor.

Buna karşılık internet ile hızla gelişen bilgi teknolojileri, birçok sektörde olduğu gibi yabancı dil eğitiminde de yeni imkanlar sunuyor. Her yaştan İngilizce öğrenmek isteyenlerin bulundukları yerden ders alabildikleri online eğitim modeli de artık kullanılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa English Genel Müdürü Faruk Erdoğan, online metotla İngilizce öğrenmek isteyenlerin ev, ofis ya da internete bağlanabilecekleri herhangi uygun bir ortamdan canlı derslere katılabildiklerini belirtti.

Erdoğan, online eğitim modelinde temel amacın yoğun pratik imkanı ve iletişim kurma hedefli yabancı dil öğretimi olduğunu kaydederek, "Online dil eğitimiyle temel amaç, bugüne dek olduğu gibi sadece öğrenilen değil konuşulabilen bir İngilizce bilgisi kazandırmak" değerlendirmesinde bulundu.

- 6 kişilik sınıflarda ders imkanı

Online dil eğitiminde yerli-yabancı dil eğitmenleri tarafından verilen gerçek zamanlı derslerde sınıflar genellikle 5-6 kişiden oluşuyor. Kullanıcıların ortak taleplerine göre belirlenen ders saatlerinde eğitmenler sesli ve görüntülü olarak canlı derslere başlıyor. Normal sınıf ortamı akışında ilerleyen derslerde öğrenciler, eğitmenlerle anlık iletişim kuruyor, soru ve cevaplarla derse katılıyorlar.

Dil öğrenmek için iş koşulları ya da mesai şartları elvermeyen, trafik ya da ulaşım problemleri nedeniyle kurs ya da dershanelere devam etmekte zorlananlar için İngilizce derslerini bulundukları yere getiren online eğitim, pratik ağırlıklı konuşturan metodu ve kolay erişimiyle İngilizce öğreniminde yeni bir dönemi başlattı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)