adscode
adscode

Yapay zeka ile öğrenme biçimlerimizi değiştirebiliriz

İSTEK Okulları, eğitimde yapay zekanın öneminin konuşulduğu “Yapay Zeka Çağında Eğitim” başlıklı bir eğitim konferansı düzenledi.

Yapay zeka ile öğrenme biçimlerimizi değiştirebiliriz
Okullardan Haberler

 

Fizikçi, matematikçi ve teknolog olan Wolfram Research Europe’un CEO’su ve Kurucu Ortağı Conrad Wolfram'ın ana konuşmacı olduğu konferans, 11 Mayıs tarihinde Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda gerçekleşti.

 

Türkiye'nin ilk füturist kadın konuşmacısı ve yazar Ufuk Tarhan, IBM Türkiye Strateji Lideri Nicholas Anderson ve ‘50 Soruda Yapay Zeka’ kitabının yazarı Prof. Dr Cem Say ufuk açıcı konuşmalarıyla eğitimcilere seslendi.

 

Türkiye’nin farklı yerlerinden eğitimcilerin katıldığı konferansın amacı, yapay zekâ çağında yaşamını sürdürecek ve iş yaşamına atılacak nesillere eğitim veren öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine esinleyici fikirler sunmak.

 

Konferansın içinde bir de panel gerçekleşti. Teknoloji editörü Ahmet Can'ın moderatörlüğünde yapılan panelde Umut Şatır Gürbüz, Ceyhun Burak Akgül, Dr. Ayşen Köse, Aşkın Karakaş ‘Yapay Zeka Çağında Teknik Beceriler mi Yoksa Sosyal Beceriler mi?’ konusu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. 

 

“ÖĞRENCİLERİMİZE BİLGİSAYARCA DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETMELİYİZ”

 

Wolfram Research Europe’un CEO’su ve Kurucu Ortağı Conrad Wolfram, gençlerin gelecekte ortaya çıkacak işlerde başarılı olmaları için bilgisayar kullanımıyla ilgili gerekli olan tüm yeteneklere sahip olmaları gerektiğini söyleyerek, “Bunun içerisine kodlama ve matematik de girer. Bunlara ek olarak bir de geleneksel bazı öğrenme biçimlerini de kullanıyor olmaları gerekiyor. Geleneksel geometri bilgisine de sahip olmaları lazım. Bunları makine öğrenmesi ile birleştirerek kullanabilecekleri alanlar yaratıyor olmalılar. Bilgisayarca düşünme mantığının öğrencilerde oturmasını sağlamak gerekiyor. Bu mantığın oturması, sordukları sorularda mantığı kullanarak sonuç ilişkisine gidebilmeleri yönünde fayda sağlayacak. Bunu kullanmayı öğrendikleri zaman diğer meslekler için de temel oluşturmuş olacaklar” dedi.

 

“YAPAY ZEKAYI KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRENME İÇİN KULLANABİLİRİZ”

 

IBM Türkiye Strateji Lideri Nicholas Anderson yapay zekayı eğitimde nasıl kullanabileceğimize dair “Yapay zekayı kişiselleştirilmiş bir öğrenme için kullanabiliriz. Yapay zeka veri olmadan hiç bir işe yaramaz. Doğru veri, net, güncel ve güvenli veridir. Yapay zekayı, gireceğimiz tutarlı ve güvenilir verilerle eğitimde değerlendirmede de kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)