adscode
adscode

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan eğitime bir destek daha...

Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitime olan yatırımlarını sürdürüyor.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan eğitime bir destek daha...
Vakıf ve Dernekler
Bugüne kadar Türkiye’nin farklı illerinde yedi okul yaptırarak ve 7 bin’e yakın öğrenciye karşılıksız burs vererek milli eğitime katkı sağlayan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yapılacak olan sekizinci okul için Eskişehir Valiliği ile protokol imzaladı.

5.500.000 TL bütçe ile iki yıl içinde tamamlanarak eğitime kazandırılması hedeflenen, süt teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanlarında eğitim verecek olan 16 derslikli “Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi”, yaklaşık 9.000m2 arazi üzerinde yaklaşık 2.000m2 taban alana sahip olacak. İçinde 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği, kütüphane ve mutfak bulunacak olan okulun yapımına iki ay içinde başlanacak.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Bakan Vekili ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar’ın katılımıyla Eskişehir Valiliği’nde düzenlenen imza töreninde devletin olduğu kadar özel kurumların ve vakıfların da eğitimi desteklemesi gerektiğine inandıklarını belirten Feyhan Yaşar, “ Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı olarak milli eğitimimize katkı sağlamak amacıyla bugüne kadar yedi okul yaptırdık, bugün sekizinci okulumuz için protokol imzalıyoruz. Okulumuzun temelini iki ay içinde atmayı hedefliyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz, iyi eğitim almayı, iyi şartlarda eğitim görmeyi hak ediyor. Onlara bu imkanı sunmak, bu okullarda okuyup mezun olan öğrencilerimizin ülkemizin geleceğine yön vermesi bizleri daha da gururlandıracaktır.” diye konuştu.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Eskişehir’e yapmış olduğu eğitim yatırımından mutluluk duyduklarını belirterek “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü hatırlattı ve “En güzel yatırım insana; geleceğimize yön verecek çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Bu konuda devletimize karınca kararınca yardımcı olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)