adscode
adscode

Yayıncılık konferansı 11. yılında!

Yıllık yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü, kitaplara ve edebiyata emek verenleri yeni bir gündemle, çevrimiçi olarak bir araya getiriyor.

Yayıncılık konferansı 11. yılında!
Kültür Sanat

11 yıldır yayıncılığımızın tüm paydaşlarını her sonbaharda buluşturan konferansa katılım için kayıtlar sürüyor.

Günışığı Kitaplığı'nın düzenlediği, Türkiye Yayıncılar Birliği'nin desteklediği konferansa; kitaplara yaratıcı emek veren yazar, editör, çevirmen ve sanatçılar; yayınevi çalışanları, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, e-ticaret firmaları, dijital çözüm firmaları, tedarikçi firmalar; akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan yetkililer katılıyor.

On birinci yılında yayıncılık sektörünün girdiği ağır ekonomik krizin gölgesinde gerçekleşecek konferansın açılış konuşmasını, edebiyatımızın çok sevilen şairlerinden Birhan Keskin; kapanışını da Nobel ödüllü, dünyaca ünlü yazar Orhan Pamuk yapacak.

Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Bodour Al Qasimi'nin de video konuşmasıyla katılacağı konferansta yayıncılığımızın genç sesleri panelde bir araya gelecek. Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı ve Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Kocatürk, sektörümüzde pandemi öncesi ve sırasında yaşanan büyük dönüşümün geleceğe etkilerini yorumlayacak.

Sansürden yayıncılık ilkelerine, iklim krizinden kültürel çeşitliliğe, finansal öngörülerden ticaret savaşlarına önemli konuları alanında uzman konuşmacılar yorumlayacak. Metis Yayınları Kurucu Yayın Yönetmeni Semih Sökmen, PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı Zeynep Oral, ülkemizin en önemli finans danışmanlarından Erdal Kesrelioğlu, iklim direnci uzmanı Naz Beykan özgün içerikleriyle kitap dünyamıza seslenecekler.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması'nın 2021 ödül töreni de konferans kapsamında çevrimiçi gerçekleşecek; proje başkanı, editör Müren Beykan bu yılın sonuçlarını değerlendirecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)