adscode
adscode

Yaz gelmeden gezilecek yerler

Sanki bu yıl kış çok uzun sürdü. Gri, yağmurlu, sisli ve bir o kadar soğuk günler bir türlü sona ermedi. Güneş arada yüzünü gösteriyor ve bir anda kayboluyor. Görünen o ki baharı görmeden, sıcak yaz günleri başlayacak.

Yaz gelmeden gezilecek yerler
Milliyet Diyalog

İşte bu yüzden, nisan ve mayıs için erken yaz programları yapmalısınız. Hele ki erken bilet alıp, erken rezervasyon yaparsanız, hem çok daha keyifli bir tatil geçirirsiniz hem de maliyeti yaz aylarının üçte birini geçmez. Peki, doğru rota nereler olmalı?

Akdeniz, Doğu ve Güney Doğu için nisan ve mayıs en güzel aylar. Haziran’dan sonra öylesine sıcak oluyor ki, deniz de geziler de eziyet haline gelebiliyor. Elini çabuk tutan hem bir an önce kış yorgunluğunu atar hem de yaza merhaba der...

Sağlık turizmi

Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini hep söyler durur ama gereğini pek yerine getirmeyiz. Örneğin sağlık turizmini bir türlü ciddiye almadık. Alsak da tanıtımını kimin, nasıl yapacağını hiç düşünmedik.

AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın, dünyada 100 milyar doların üzerinde hacme sahip global bir pazar olan sağlık turizminin hem Ankara hem de Türkiye için altın bir fırsat olduğunu kaydetmiş. Aydın, o kadarla da yetinmeyip, sağlık turizminin ülke ekonomisinin can damarlarından biri olacağını belirterek şöyle konuşmuş:

“Avrupa, Asya, Orta Doğu, Kuzey ve Orta Afrika, Rusya ve BDT ülkelerine yakınlığı, gelişmiş sağlık sistemi ile Türkiye, sağlık turizminde 200 milyon kilometrekarelik bir alanda çekim merkezi. Yeni sağlık tesislerimizin hizmete girmesiyle önemli bir şans yakalayacaktır. 100 milyar dolarlık dünya sağlık turizmi pazarından hak ettiği payı alırsa, Türkiye’nin ne cari açık sorunu, ne dış kaynak sıkıntısı kalır.”

Peki bunu kim, nasıl ve ne zaman yapacak?..


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)