adscode
adscode

Yemekte tırtıl, yemekhanede kuyruk!

Yemeklerden tırtıl çıkması ve uzun kuyruklar gibi pek çok konudan şikayetçi olan Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, sağlıklı, hijyenik yemek talep ediyor.

Yemekte tırtıl, yemekhanede kuyruk!
Üniversite
Güncelleme : 28-Nov-22 13:21

 

Evrensel'den Boran İpek, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ile yemekhane sorunlarına dair konuştu:

Üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Ali, yemekhanedeki yemeklerin yurt yemeklerine kıyasla çok daha besleyici olduğunu söylese de hijyen konusunda aynı fikirde değil. Yemekhaneyi kullanan neredeyse tüm öğrenciler gibi alternatifi olmadığından buraya geldiğini söyleyen Mehmet Ali, “Yemekhaneye gitmezsek nereye gideceğiz? Cam bardağa geçilmesi ve çatal kaşığın eskisi gibi kağıt kaplarda sunulmaması, bir kova içerisinden herkesin elini daldırıp alması gibi şeylerin öğrencilerin yemekhaneye gelişlerini düşüreceğini düşünmüştüm. Ekonomik nedenlerden dolayı aksine her gün daha da kalabalık” diye konuştu.

"GÜNDE İKİ ÖĞÜN YAPILAMAZ MI?"

Mehmet Ali, “48 bin öğrencinin kaçı her gün dışarıda yemek yiyebilir? Çok azı. İmkanı olan öğrenciler yemekhanenin yerini bile bilmemesine rağmen bu kadar kalabalık. İkinci öğrenimlere değinmiyorum bile, onlar iyice mağdur durumda çünkü günde tek öğün yemek çıkıyor. Günde iki öğün yapılamaz mı? Yapan birçok üniversite var. En azından ramazan ayında Gaziantep Üniversitesi de bunu yapabildiğini bize göstermişti, keşke ramazan ayındaki sistem devam etse” diyor.

"YEDİĞİM YEMEKTEN ZEHİRLENDİM"

Yemekhaneyi önceden de pek fazla kullanmadığını, son zamanlarda oluşan hijyen sorunları ve daha önce yemelerde çıkan kurtlardan sonra ise kapısından geçmeyeceğini söyleyen Selami, “Sıra beklemesi ayrı dert, temiz tabldot, bardak, tabak, çatal kaşık bulması ayrı dert, masaların temizliği ayrı dert, o yüzden gitmiyorum” diyor. Daha önce yediği yemeklerden bir iki kere zehirlendiğini belirten Selami, “Özellikle et yemekleri kokuyor, lezzet fırtınası beklemesek de bu kadarına da katlanamayız. Yaşadığım zehirlenmeler yüzünden, sosyal hayatımdan kısıp mümkün mertebe dışarıda yemek yemeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

"YEMEKLER KÖTÜ OLSA DA GELMEYE MECBURUM"

Melisa ise mevcut koşullardan ne kadar memnun olmasa da yemekhaneye gelmeye mecbur olduğunu söylüyor: “Yılan gibi kıvrıla kıvrıla uzayan kuyruklarda yarım saat sıra beklemekten, kokmuş etlerden, katır kütür patateslerden, yıllanmış domateslerden her ne kadar bıkmış olsam da birçok öğrenci gibi bu yemekhanede yemek yemeye mecburum. Sorunlar belli, ek bina yapılıp ve ek personel alınarak ve kaliteli malzemeler kullanılarak rahatlıkta çözülebilir.”

Sorunlara karşı mücadele çağrısında bulunan Melisa, “Hak verilmez, alınır. Daha kaliteli bir yemekhane istiyorsak bunu birleşerek ve tek ses olarak talep etmeliyiz ki yetkililer bizi dinlesin. Biz birleşmediğimiz sürece kimsenin taleplerimizi soracağı yok çünkü...” diyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)