adscode
adscode

Yeni kurulan üniversiteler yola yeni öğrencilerle devam edecek!

YÖK, Gediz ve İzmir Üniversitesi öğrencilerinin kurumun daha önce belirlediği şekilde başka üniversitelere yerleştirileceğini açıkladı

Yeni kurulan üniversiteler yola yeni öğrencilerle devam edecek!
Eğitim
Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla ve tüm İzmir milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e gelen önergenin kabul edilmesinin ardından devlet üniversitesi haline getirilen Gediz Üniversitesi'nin adının Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi'nin isminin ise İzmir Demokrasi Üniversitesi olmasını ardından yeni bir açıklama geldi. Binlerce öğrenci ve eğitim görevlisi ile çalışanları da ilgilendiren karar kentte sevinç yaratırken, YÖK yaşanan gelişmenin ardından en çok merak edilen soruya resmi sitesinde yanıt verdi. YÖK'ün sitesinde yer alan 'kapatılan vakıf üniversiteleriyle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları bölümünde' İzmir'deki üniversitenin devlet üniversitesine dönüştürülmesinin ardından öğrencilerin durumunun ne olacağı konusu yanıt buldu.

29 TEMMUZ'DA BELİRLENMİŞTİ
YÖK tüm öğrencilerin kurumun daha önce belirlediği usul ve esaslara göre yerleştirileceğini açıkladı. YÖK 29 Temmuz günü kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin yerleştirileceği üniversitelerin belirlemişti. Bu kapsamda yapılan açıklamada; Şifa Üniversitesi öğrencileri Ege Üniversitesine, İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Gediz Üniversitesinin diğer bölümlerdeki öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesine kaydırılmıştı.

SABAH

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)