adscode
adscode

'Yeni Laboratuvar Açın Öğrencilere Burs Verin'

Başbakan Davutoğlu, 'İnovasyon Haftası'nda işadamlarına seslenerek, sadece teknoparka yatırım yapmamalarını, üniversitelerin temel bilim alanlarına da katkı sağlamalarını istedi.

'Yeni Laboratuvar Açın Öğrencilere Burs Verin'
Eğitim
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ‘İnovasyon Haftası’ etkinliğinin ikinci gününde konuşan Başbakan Davutoğlu eğitimi sadece malumat yığını olarak gören bir zihin yapısının inovasyonu bitireceğini söyledi. Davutoğlu, inovasyon kelimesi yerine Türkçe bir karşılık bulunması gerektiğini belirterek, bunun ‘uygulamalı yenilik’ olabileceğini söyledi.

'TEMEL BİLİM'E YENİLEME LAZIM
Üniversitelere çağrıda bulunan Davutoğlu, "İnovasyonda eğer gerçek bir sıçrama yapacaksak mutlaka temel bilim alanlarında ciddi bir yenilenmeye ihtiyacımız var. Maalesef üniversitelerimizde temel bilim alanları istediğimiz düzeyde değil. Genç zihinlerin, bilim adamlarının temel bilimlerden bir inovatif düşünceye geçiş için mutlaka kurgu tasavvur etme kabiliyetine sahip olması lazım" dedi. İşadamlarına da çağrıda bulunan Davutoğlu, "Sadece teknoparklara yönelik değil, üniversitelerimizin temel bilim alanlarına katkıda bulunun, burslar verin, laboratuvar gelişimine katkıda bulunun" dedi.

TEKNOLOJİDE ORKESTRA ŞEFİ
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yaratıcı potansiyelinin ortaya çıkması gerektiğine dikkat çekti. Büyükekşi, Türkiye’nin bu anlamda teknolojide taşeronluk değil, orkestra şefliği yapması gerektiğine de dikkat çekti.

ÜRETEN DEĞİL TASARLAYAN ÜLKE
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında, inovasyon kavramının tamamen Bakanlığın ana iştigal alanlarından biri olduğunu söyledi. Zeybekci, ürünlerin özgün tasarımlar olmadığı ve marka haline gelmediği sürece çok faydalı olmayacağını söyleyerek, "Üreten ülkeden tasarlayan ülke aşamasına geçiş dönemindeyiz. Bugünün inovasyonu, yarının müteahhididir" dedi. Konuşmanın ardından, Başbakan Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor  Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi,  birlikte 'Ekonomi Bakanlığı Web Portalı'nın açılışını yaptı.  
Akşam

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)