adscode
adscode

Yeni Mezun Hemşireler Mağdur Olmasın Ama Eskiler de Mağdur Edilmesin!

Adana'da Çukurova Üniversitesi'ndeydim. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile gençlerin ve özellikle de hemşirelerin sorunlarını konuştuk! Hastalar kadar onların da şefkate, ilgiye, desteğe, ihtiyacları…

 Yeni Mezun Hemşireler Mağdur Olmasın Ama Eskiler de Mağdur Edilmesin!
Günün Yazısı
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin çok farklı sorunları vardı ama en önemlisi, haziran başında yapılacağı açıklanan atamaya, kendilerinin de alınmasıydı!
Akademik takvim yüzünden bir kaç hafta ile haziran atamasını haklı olarak kaçırmak istemiyorlar.
Üniversitelerdeki final sınavlarını öne çekemediğinize göre, atamalar, ay sonuna bırakılabilir.
Çok da iyi olur.
Üstelik KPSS'ye de girmişler...


Eski Mezunlar!

İşte bu nokta da, yıllardır atama bekleyen eski mezunlar, kesinlikle mağdur edilmemeli. Kimsenin hakkı, kimseye geçmemeli.
Sağlıkçıların atamalarında, atama koşulları öğretmenlerini gibi mi, çok net bilmiyorum. Ama eğer KPSS esas alıyorsa, her ne kadar çok adil bir sınav olmasa da, puana bakmaktan çare yok.
Eski mezunlar iyidir, yeniler kötüdür ya da tam tersi eskiler meslekten kopmuştur, yeniler daha taze bilgilere sahip gibi tartışmaların içerisine girilirse, mesleki dayanışma yara alır ki, bunun da hiç kimseye bir yararı olmaz.

 İşte yeni mezun olacakların bu konudaki temennileri:

 Sayın Akdağ, duy sesimizi!

Sayın Sağlık Bakanımızın katıldığı etkinliklerde ve Tv programlarında Mayıs ayı  içerisinde yapılacağı dile getirilen 12500 kişilik sözleşmeli sağlık personeli alımı, ben ve benim gibi bir çok Lise, Önlisans ve Lisans son sınıf öğrencisi olup mezuniyetine haftalar kalan arkadaşlarımı mağdur edecektir.
1 ay içerisinde yapılacağı söylenen 12500 kişilik alımın, 2016 KPSS sınavına giren öğrencileri mağdur ettiğini ve Maliye Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığına tanınan 2017 kadro hakkının son sınıf öğrenciler mezun olmadan daha yılın ilk 5 ayında dolacağı, dolayısıyla emeklerimizin boşa gideceği endişesi içerisindeyiz.
Bu durumda 12500 kişilik sağlık personeli alımının 2017 yılı içerisine ertelenmesini veya büyük çoğunluğu haziran ayında mezun olacak olan son sınıf sağlık branşı öğrencilerininde faydalanabileceği bir alım olmasını istiyoruz. KPSS puanından özelliklede derece sağlamış yüksek puanlı öğrencilerin mağdur edilmemesini istiyoruz. Siz değerli eğitim editörünün    hakkimizi en iyi şekilde savunacağınızı düşündük bu konuda sesimizi duyurmanızı istiyoruz. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)