adscode
adscode

Yeni yıldan beklentiler (2)

Yeni yıla sayılı saatler kaldı. Hayaller, umutlar, beklentiler bir kez daha tazelenecek. Temennilere yenileri eklenecek. Peki, bu yeni temenniler ne olacak?

Yeni yıldan beklentiler (2)
Milliyet Diyalog

İşte bu kişiden kişiye, ülkeden ülkeye değişir.

Eminim ki bizim ilk 10’umuz ile farklı ülkelerin ilk 10’u arasında birbiriyle örtüşen temenninin sayısı üçü beşi geçmez.

Koronadan kurtulma, hiç tartışmasız, tüm ülkelerin ilk üçünde yer alıyordur.

Ekonomik sıkıntılar ve özellikle işsizlik, her ülkenin olmasa da yarıdan fazlasının ilk beşinde en ön sıralara oturacaktır.

 

Daha iyi bir eğitim ve daha iyi bir gelecek temennisi de tüm dünyanın ortak beklentileri arasında, tıpkı huzur ve güvenlik gibi.

Suyundan havasına, toprağından ürünlerine daha temiz bir dünya kimilerinin umurunda olmasa da pek çok ülkenin ilk beşinde hatta ilk üçünde yer alan temennilerden biri.

Savaşlardan, terörden, şiddetten, kötülükten arınmış bir dünya da özlemi çekilen ve her yeni yılda hatırlanan ya da hatırlatılan satır başları arasında yer almaya devam edecek.

Kişisel temennilere inildiğinde ise bazı farklılıklar öne çıksa da genel çerçeve benzer olacaktır.

“Her yıl birbirinin aynı, değişen ne var, bu safsatalardan hâlâ bıkmadınız mı?” diyenler mutlaka çıkacaktır. Oysa dünden bugüne çok şey değişti. Belki de değişmeyen bizleriz!

Nerelerden nereye?

Çağlar, eskiden yüzlerce hatta binlerce yılda bir değişirdi. Şimdi neredeyse her 10 yılda bir yeni bir çağa adım atıyoruz.

Bilgi, Endüstri, Bilim, Bilişim, İklim, Salgın Çağı derken şu an Yapay Zekâ Çağı’nı yaşıyoruz. Bir sonraki de muhtemelen Çip Çağı olacak.

Aklını ve bilimi kullanan ülkeler aldı başını gidiyor, diğerleri seyrediyor.

Geleceğe damga vuranlar ise bu değişimi yakalayanlar olacaktır.

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)