adscode
adscode

Yeni yılın milyonerleri belli oluyor

Milli Piyango'nun 55 milyon liralık büyük ikramiyesi yarın akşam sahibini bulacak. Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin tamamına yakını tükendi.

Yeni yılın milyonerleri belli oluyor
Türkiye'den Haberler
Biletlerin tümünün satılması halinde vatandaşa 289 milyon 465 bin lira ikramiye dağıtılacak.

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye ile diğer ikramiyeler yarın sahiplerini bulacak.

Büyük ikramiyeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin tamamına yakını tükendi.

AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, çekilişler, İdarenin Ankara Kızılay'da bulunan Genel Müdürlük hizmet binasında yarın yapılacak. Saat 20.00'den itibaren basın mensupları da buradaki çekilişlere katılarak ses ve görüntü alabilecek.

Özel çekilişte, 55 milyon liralık büyük ikramiye, gece yarısı sahibini bulacak. Büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek.

Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa 289 milyon 465 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 55 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon lira olacak.

TALİH KUŞU ESAS DEVLETİN BAŞINA KONACAK
Yılbaşı çekilişinde 500 milyon liralık biletin tümünün satılması halinde bu tutarın 4'te biri Hazine'nin kasasına girecek. KDV gelirinden 75 milyon 849 bin lira, KDV çıktıktan sonra brüt satış tutarına uygulanan şans oyunları vergisinden de 42 milyon 415 bin lira Hazine'ye aktarılacak. Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, SHÇEK, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Kurumu gibi kuruluşlara da ayrılacak 7 milyon 440 bin lira ile 500 milyon liralık hasılatın 125 milyon 704 bin lirasını devlete aktarılan kaynaklar oluşturacak.

BAYİLER 64 MİLYON LİRALIK GELİR ELDE EDECEK 
Piyangonun yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı karşılığında yüzde 15'lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira satış komisyonu alacak.

İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 266 bin lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da yaklaşık 2 milyon 297 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere de 64 milyon 72 bin lira dolayında hasılat sağlayacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)