adscode
adscode

Yenidoğan bebeklere kütüphane üyeliği

​Ankara, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, yeni doğum yapan anneleri hastanede ziyaret ederek anneye bir kitap ve bebeğine de kütüphane üyelik kartı veriyor.

Yenidoğan bebeklere kütüphane üyeliği
Eğitim
Kütüphane görevlilerinin üç yıl önce başlatılan uygulamanın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce Türkiye geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Müdürü Suna Güneş Gerçik, AA muhabirine, doğum yapan anneleri ziyaretlerinde, onlara bebek bakımını geniş bilgilerle ele alan kitaplar hediye ettiklerini belirterek, "Hastanenin yenidoğan bölümünde bizi görünce anneler çok şaşırıyorlar. 'Bundan sonra kütüphanemize üyesiniz' dediğimizde ise annelerin yorgun yüzlerindeki şaşkınlık sevince dönüşüyor ve mutlu oluyorlar" dedi.
Annelere kütüphaneyi anlattıklarını ve üyelik davetiyesi verdiklerini aktaran Gerçik, bu ziyaretlerden hem annelerin hem de doktorların memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Gerçik, şimdilik tek hastaneye yaptıkları bu ziyaretlerin bir bakıma prova olduğunu, kütüphanedeki tadilatın 2015'te bitmesinin ardından Ankara'daki bütün hastaneleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Bebek, çocuk ve gençlik kütüphaneleri geliyor

Kütüphanelerin "hayat boyu öğrenme" ilkesiyle her yaşa hitap etmesi gerektiğini vurgulayan Gerçik, İskandinav ülkelerinde anne karnındaki bebeklere bile kütüphane üyeliği çıkarıldığını, doğumdan sonra da annelerin bebek bakımı dahil her türlü etkinlik için kütüphaneleri kullandıklarını ve böylece kitapların insanların yaşamında yer aldığını anlattı.
Gerçik, Türkiye'de de benzer bir sistemi hayata geçirmeyi arzuladıklarını kaydederek, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesinde bebeklerin oynayabilecekleri bir alan oluşturmaya çalıştıklarını, çocuk ve gençlik kütüphanelerinin ise tadilatın ardından hizmete gireceğini bildirdi.
"Çocuğa dokunursanız bütün aileye dokunursunuz"
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu da Avrupa ülkelerinde annelerin bebeklerini kütüphaneye getirmeleriyle çocuğun doğar doğmaz kitapla haşır neşir olmaya başladığını, Türkiye'de de çocuk kütüphaneleri vasıtasıyla bu imkanların arttırılacağını söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)