adscode
adscode

YGS birincisine eğitim bursu

2014 YGS'de üç puan türünde 500 tam puan alan Taş, Sınav Eğitim Kurumları tarafından 25 bin liralık çek ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi

YGS birincisine eğitim bursu
ÖSYM
2014 YGS'de üç puan türünde 500 tam puan alan Ankara Fen Lisesi mezunu Ertem Nusret Taş, Sınav Eğitim Kurumları tarafından 25 bin liralık eğitim bursu ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ankara Fen Lisesi mezunu olan YGS-1 ve YGS-2 ve YGS-6'da 500 puan alarak birinci sıraya yerleşen Taş, Sınav Dergisi Dershaneleri tarafından düzenlenen törende eğitim bursu olarak verilen 25 bin liralık çeki teslim aldı.

Taş, burada yaptığı açıklamada, sınava liseden birinci sınıftan itibaren düzenli çalışarak hazırlandığını söyledi. Kendisi için çok zor bir süreç olmadığını, dershanenin sınava odaklanmada etkisi olduğunu belirten Taş, "Bilim insanı olmak istiyorum, fizik ya da elektrik elektronik mühendisliği tercihi yapmayı düşünüyorum. Bilkent, ODTÜ ya da Boğaziçi düşünüyorum" diye konuştu.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Taş, ailesine, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Taş'ın annesi Demet Taş ise anne olarak çok mutlu olduğunu, oğlunun bugüne kadar birçok başarısının olduğunu anlattı. Kendini çok şanslı hissettiğini dile getiren Taş, oğlunun başarısında düzenli çalışmasının etkisi olduğunu söyledi.

-"Kişiliğiyle, karakteriyle çalışkanlığıyla da öne çıktı"

Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer, Ertem Nusret Taş'ın başarısından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Özer, "Ertem, sadece soru çözen bilgilere hakim olan biri değil, kişiliğiyle, karakteriyle çalışkanlığıyla da öne çıktı. Böyle nitelikli bir öğrencimizin başarılı olması ve Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olması bizi ayrıca memnun ediyor" dedi.

Taş'ın annesini ve babasını tebrik eden Özer, kurumlarının Taş'a üniversitedeki eğitimi boyunca kullanması için 25 bin liralık çek verdi. Pasta kesiminin ardından Taş, öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)