adscode
adscode

YGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanacağı tarih belli!

İki milyonu aşan adayın başvurduğu YGS sınavı bugün gerçekleşti.

YGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanacağı tarih belli!
Sınavlar
2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017 YGS) tamamlandı. Sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika verildi. 

2 milyon 265 bin 902 adayın başvuru yaptığı sınav saat 10.00'da başladı ve 12.40'da sona erdi. Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS’ye giren adaylar şimdi de soru ve cevapların açıklanmasını bekliyor. 

YGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM, YGS soru ve cevaplarının açıklanacağı saat için net bir açıklama yapmadı; fakat  soru kitapçıkları ve cevap anahtarının gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Soru ve cevaplar yalnızca sınava giren adayların erişimine açılacak. ÖSYM’nin resmi sitesine bağlı olan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ve kendi belirledikleri şifreleri ile soru ve cevaplara ulaşabilecekler.

YGS sonuçları ne zman açıklanacak?
Bugün gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

LYS başvuruları 4-17 Nisan'da
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)