adscode
adscode

YGS ve LYS’ye Hazırlıkta 'Mobil Sonuç' Dönemi

Zambak Yayın Grubu bu yıl ilk kez YGS LYS alanına girdi. Üstelik bu alanda oldukça iddialı ürünler çıkardı. Bu ürünler neler, piyasadaki benzerlerinden farklılıkları, yeni uygulamalar, yeni ürünler...

YGS ve LYS’ye Hazırlıkta 'Mobil Sonuç' Dönemi
Röportaj
egitimajansi.com olarak Zambak Yayın Grubunun 2014-2015 eğitim dönemine yönelik faaliyetlerini sizler için araştırdık.
 
-ZAMBAK BU SENE HANGİ ALANLARA YATIRIM YAPIYOR?
Zambak Yayınları bu yıl ilk kez YGS LYS alanına girdi.  Üstelik bu alanda oldukça iddialı ürünler çıkardı. YGS ve LYS’ye  hazırlanan öğrenciler için bütün branşlarda soru bankaları çıkardık. Bu soru bankaları piyasadaki benzerlerinden oldukça farklı. Soru kalitesi,  konuları tarayıcılığı, zorluk dereceleri bakımından düzenleme gibi Zambak Yayınları’nın her ürününde geçerli olan  özellikler bu kitaplarda da geçerli. Ancak bunun  yanında bu soru bankalarımızda özel bir uygulama geliştirdik. Her testin bulunduğu sayfaların sağ ve sol  yanlarında o sayfadaki soruları çözmek için gereken bilgilerin bulunduğu not alanları oluşturduk. Öğrenciler testi çözerken bir bilgiyi hatırlayamadıklarında sayfa yanlarındaki bilgileri  okuyarak bilgi tekrarı yapacak ve soruları çözerken aynı zamanda konuları da tekrar etmiş olacak. İkinci yenilik ise değerlendirme hususunda. Piyasadaki kitaplarda öğrenciler testleri çözdükten sonra cevap anahtarına bakarak doğru  yanlışlarını  kontrol edebiliyor, fakat o testi çözen diğer öğrenciler arasında durumlarının ne olduğunu bilemiyor. Biz Zambak YGS LYS soru bankalarımızda her testin sonuna optik form koyduk. Öğrenci cevaplarını bu forma işaretliyor ve aynı anda ister cep telefonundan ister bilgisayarından bu optik formu okutarak hem doğru yanlışını görüyor hem de Türkiye’nin neresinde olursa olsun bu testi çözen ve optik formu okutan bütün  öğrenciler arasındaki başarı sırasını görebiliyor. Bu yönüyle Zambak YGS LYS soru bankaları öğrencilerin işini oldukça kolaylaştıracak.
 
-MUFREDATI DEĞİŞİNEN ÜRÜNLERLERDEKİ DURUMUMUZ VE YENİ ÇIKAN ÜRÜNLER NELERDİR?
Zambak Yayınları olarak her zaman müfredattaki değişimleri çok yakından izledik. Hatta iki yıl önce başlayan köklü müfredat değişikliğini en erken en doğru uygulayan yayın olduğumuzu bütün kullanıcılar ifade etti. Bu yıl da 6. ve 10. sınıflarda konu testlerinden soru bankalarına, konu anlatım kitaplarından denemelere kadar bütün yayın türlerinde ürünlerimizi yeni müfredata uygun olarak yeniden yazdık. Zambak Yayınları’nı kullanan tüketicilerimiz bütün Zambak ürünlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Biz tüketicilerimizi sadece kapak değiştirerek aldatma yoluna asla gitmedik ve bundan sonra da gitmeyeceğiz inşallah. Her Zambak ürünü yazarından editörüne, dizgi-grafik sorumlusundan elektronik ürün oluşturanına kadar en titiz şekilde gözden geçirilip öğrenci ve öğretmenlerimize en yararlı olacak biçimde piyasaya sürülür.
 
-ELEKTRONİK YAYINCILIK, AKILLI TAHTA, TABLET İÇERİKLERDE GELİNEN SON NOKTA NELERDİR?
Elektronik yayıncılık konusunda Türkiye’de en iyi durumda olan yayın eviyiz. Bizim ürettiğimiz Akıllı Tahta Uygulamasını (ATU) MEB kitapları için bile kullanıyorlar. Oldukça pratik ve öğretmeni yormayan bu program sayesinde öğretmen Zambak kitaplarını tahtaya yansıtıyor, istediği konu ya da soru parçacığını seçip özelleştiriyor ve istediği şekilde zenginleştiriyor. Bu uygulama sadece yeni müfredata uygun olarak çıkardığımız YES ürünlerinde değil, müfredatı değişmeyen Hücreleme kitaplarında da rahatlıkla uygulanabiliyor.
 
-2014-2015 YILINDA EN BÜYÜK YATIRIM HANGİ ALANA YAPILDI ?
İlk kez geçen yıl çıkardığımız TEDES kitaplarımız öğretmen ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Öğretmenin konuyu anlatırken kullanabileceği yüzlerce animasyon, video, poster gibi görsel materyaller öğretmenlerimizi oldukça memnun etti. TEDES kullanan öğretmenlerimizle yaptığımız değerlendirme toplantılarında birçok öğretmenimizden teşekkür aldık. Öğrencilerinin en zor konuları bile görsel materyaller sayesinde oldukça hızlı bir  şekilde anladığını ifade ettiler. Üstelik TEDES’in öğretmen versiyonunda bulunan binlerce soruyla öğretmenlerimiz istedikleri düzeyde istedikleri kadar test oluşturma imkanına sahip oldu. Öğretmenin kendi başına olsa asla temin edemeyeceği bu kadar soruyu biz TEDES’te bir tuşla öğretmenimizin hizmetin sunduk. Bu yönüye geçen yıl çıkardığımız 5. ve 9. Sınıf TEDES’lerin yanına bu yıl 6. ve 10. Sınıf  TEDES’leri de ekledik. Bu kitapları sırayla çıkarmamızın neden müfredat değişikliğini takip etmemizdir. Önümüzdeki yıl 7. ve 11. sınıfları da çıkararak serimizi tamamlamaya devam edeceğiz.
 
-BİR ÖĞRETMEN VE BİR VELİ NEDEN ZAMBAK YAYINLARINI TERCİH ETMELİ?
Zambak Yayınları, ürünlerini hazırlarken eğitimin üç ayrılmaz parçası olan Öğretmen-Öğrenci-Veli birlikteliğine oldukça önem verir. Çünkü bu parçalardan birinin ihmal edilmesi öğrencinin eksik bırakılması demektir. Bizim ürünlerimizle öğretmen öğrencilerinin bilgi açısından eksiğini tamamlar. Kitaplarımızda hazırladığımız ödev uygulamalarıyla velinin öğrencisini takip etmesini sağlar ve hatta velinin takip edip etmediğini görebilir. Elektronik uygulamalarımızla öğretmen veli diyaloğu sağlanır ve öğrenci her ikisi tarafından da rahatlıkla günü gününe izlenebilir. Belki bilgi içeren kitaplar her yerde bulunabilir, ama öğretmen-öğrenci-veli diyaloğunu sağlamayan, buna yönelik olarak hazırlanmamış ürünlerle eğitim gerektiği düzeyde verilemez. Bunu bilen öğretmenlerimiz yıllardır Zambak’la çalışır ve önerileriyle Zambak ürünlerinin daha iyiye ulaşmasına katkıda bulunur. Biz kitaplarımızı satıp bir daha ardına bakmayan yayınlardan değiliz. Biz her ürünümüzün arkasındayız ve kullanıcılarla sürekli diyalog içindeyiz. Her zaman taze ve zinde olmamızı bu diyaloglara borçluyuz. Eğitim şansa bırakılacak bir iş değildir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz hedeflerine en kısa yoldan ulaşmak istiyorlarsa Zambak Yayınları’nı yakından takip etmelidir.
 
-YAYIN GRUBU BÜNYESİNDE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?
Türkiye’de bizden başka bünyesinde sabit yazar bulunduran yayın evi yoktur. Genellikle yayınevleri piyasada az çok bilinen yazarlara ulaşıp onlardan kitap talep eder ve onlar da uygun gördükleri kitapları yazarak yayınevine verir. Bu durumda kitaplar genellikle bir kişinin bakış açısıyla sınırlı kalır. Zambak Yayınları ise 80’den fazla sabit yazar kadrosuna sahiptir. Her branştan birkaç yazar bir araya gelerek kitapları planlar, tartışır, görüşür ve en doğru anlatım yolunu tesbit ederek kitaplarını bu yola uygun olarak birlikte oluşturur. Her yazarın yazdığını diğer yazarlar okur, varsa eksiğini gediğini giderir ve en doğru ürünü ortaya çıkarır. Zambak Yayınları’ndan çıkan ürünlerin hiçbiri çalakalem oluşturulmaz. Büyük bir emek ve özenle hayata geçirilir. Üstelik kitap sadece içerikten ibaret değildir. Bu içeriği eğitime en uygun şekilde dizayn edecek bir dizgi-grafik çalışması da gerekir. İşte bunun için yine Zambak Yayınları’nda 30’dan fazla sabit dizgi-grafik ekibi bulunur. Bunlar yazarlarla her an birlikte çalışarak yazarların yönlendirmeleriyle eğitime en uygun ve en estetik dizayn çalışmasını gerçekleştirir. Ayrıca kitapların elektronik versiyonunu hazırlayan 35 kişiden oluşan teknik ekibimiz vardır. Bu ekip yazarlarla birlikte çalışarak eğitimde en verimli uygulamaları oluşturuyorlar. Piyasa da elektronik kitaplar var, ancak bunlar genellikle herhangi bir kitabın bir bilgisayar uzmanı tarafından elektronik ortama aktarılmasıyla oluşturulmuşlardır. Oysa Zambak Yayınları’nın elektronik kitapları yazarlarımızın kontrolü altında çoğu zaman pilot okullarda denenerek en verimlisinin bulunmasıyla oluşturulmuştur. Bir öğretmen sınıfta nasıl bir elektronik kitap hayal ediyorsa, Zambak öyle bir kitabı  oluşturmayı hedefler. Bu yüzden elektronik uygulamalarımız piyasaya sürülmeden önce öğretmenler tarafından inceden inceye gözden geçirilir ve hataları minimize edilir.
 
 
YGS ve LYS’ye hazırlıkta “mobil sonuç” dönemi 
 
Mobil Test Sonuç Sistemi ile sınavlara hazırlanan öğrencilerin sınav sonuçlarını hızlı şekilde öğrenerek motivasyonlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Eğitim yayıncılığı sektörünün lideri konumundaki Zambak Yayınları, YGS
ve LYS için 10 farklı derse soru bankası hazırladı. Hazırlanan kitaplarda,yeniliklere ve teknolojiye önem verildi.  Bu teknolojilerden biri olan “Mobil Test Sonuç Sistemi” ile her testin sonundaki optik formla gerçek sınavdaki gibi işaretleme yapılabilecek.
 
Mobil Test Sonuç Sistemi ile her testin sonundaki optik formla gerçek sınavdaki gibi işaretleme yapılabilecek. Öğrenci isterse bilgisayarın veya telefonunun kamerasıyla cevaplarını okutulabilecek. Bu yöntem ile öğrenci, cevapları tek
tek kontrol etmek zorunda kalmadan, direkt olaraksınav sonucuna ulaşabilecek. Elde edilen sonuç ile öğrenci, Türkiye genelindeki sıralamasını görebilecek.

Her deneme sınavı sonunda ülke genelindeki sıralama sistemi ile motive olan öğrenci, başarıya bir adım daha yaklaşacak. Alanında uzman öğretmenler tarafından hazırlanan sorularda sonucu vermek yerine sayfada yer alan
ipuçları ile konu hakkında bilgiler sunarak, sorununçözümünün akılda kalıcılığı artırıldı.
 
Sınavda başarılı olmak için ihtiyaç duyulan konu bilgisi, çözümlü sorular ve çıkmış sınav soruları gibi detaylar öğrenciyi sınav için ayrı ayrı ve özenle hazırlanan 13 kitap, her alanda maratonuna eksiksiz hazırlamayı amaçlıyor.
 
Zambak Yayınları YGS-LYS Soru Bankası Serisi
YGS Türkçe Soru Bankası
YGS Matematik Soru Bankası
YGS Felsefe Soru Bankası
LYS Matematik Soru Bankası
LYS Türk Edebiyatı Soru Bankası
LYS Felsefe Grubu Soru Bankası
YGS / LYS Geometri Soru Bankası
YGS / LYS Fizik Soru Bankası
YGS / LYS Kimya Soru Bankası
YGS / LYS Biyoloji Soru Bankası
YGS / LYS Tarih Soru Bankası
YGS / LYS Coğrafya Soru Bankası
YGS / LYS Din Kültürü ve AhlakBilgisi Soru Bankası
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)