adscode
adscode

YGS'den önce mesleklerine karar verdiler

Zorlu sınav maratonu içerisinde yer alan lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi.

YGS'den önce mesleklerine karar verdiler
Eğitim
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “YGS Öncesi Meslek Tanıtım Etkinliği”’nde öğrenciler, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu. Ders uygulamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken sınav kaygısını da nasıl aşacaklarına yönelik bilgi aldı. 

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Songül Özgün, zorlu sınavlar öncesi öğrencilere ders çalışmayı engelleyen durumlarını kontrol altına alabileceğini söyledi. Öğrencilerden ilk olarak ders çalışmalarını engelleyen durumları sıralaması isteyen Özgün, “Ders başına oturmada mı sıkıntı yaşıyorsunuz, dersin konusunu mu sevmiyorsunuz ya da dersi anlama ile ilgili bilgi eksikliğiniz mi var? Soruları çoğaltabiliriz. Eğer ders başına oturma konusunda problem yaşıyorsanız bir müddet, birkaç gün olabilir, masanın başında sadece oturmayı deneyin. Bu ders başına oturma davranışının gelişmesinde etkili olacak ve sizin ders çalışmaya yönelik ön hazırlık yapmanızı sağlayacaktır” önerisinde bulundu. 

Öğrencilerin çalışmak istediği dersin kitabını ve diğer materyalleri önceden hazırlamasının yararlı olacağını aktaran Özgün, bunun kişinin dikkatini toplamada yardımcı olacağını kaydetti. 

‘Kişisel çalışma köşesi oluşturun’
Öğrencilerin kendilerini iyi gözlemlemesini isteyen Özgün, onlardan kendilerine özgü bir çalışma köşesi oluşturmalarını önerdi. Özgün, “Dikkatinizi dağıtacak uyarıcılar varsa bunların yerini değiştirebilirsiniz. Sessiz bir ortam gerektirmeyen bir konu üzerinde çalışıyorsanız müzik dinlemek, çalıştığınız ortamın ısı ve ışığını ayarlamak ders çalışmanızı kolaylaştırır. Ayrıca yaptığınız çalışmadan zevk almanızı da sağlayacaktır” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)