adscode
adscode

Yılbaşı gecesi kaç dakika konuştuk, kaç SMS attık?

Bu yılbaşı gecesi ve yılın ilk gününde de Türkiye cep telefonuna sarıldı. Yakınlar arandı, SMS'ler atıldı, internetten mesajlaşıldı.

Yılbaşı gecesi kaç dakika konuştuk, kaç SMS attık?
Bilim Teknoloji
Turkcell ve Vodafone 1 Aralık 2015-1 Ocak 2016 tarihlerini kapsayan 48 saatlik sürede sürede yapılan arama, gönderilen SMS ve kullanılan data bilgisini paylaştı.

Buna göre Turkcell ve Vodafone kulanıcıları bu 48 saatlik süreçte yakınlarıyla toplam 1 milyar 54 milyon dakika konuştu.

Kaç SMS Gönderildi?

2 gün boyunca her iki operatörden gönderilen SMS’lerin sayısı da 561 milyona ulaştı. 

Vodafone'a göre en çok SMS gönderen iller İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Şanlıurfa oldu.

En Çok Konuşulan İl

Yeni yılda en çok konuşan ilk 10 il Turkcell'e göre sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana, Mersin, Diyarbakır, Konya oldu. 

Vodafone'a göre ise yılbaşında en çok konuşan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir ve Antalya oldu.

Turkcell’liler yeni yıla girerken 23:55 ile 00:05 arasındaki sadece 10 dakikalık dilimde ise 3 milyon dakikadan fazla konuştu.

Kaç TB İnternet Kullandık?

Mobil internette ise, her iki operatörün kullanıcıları 2 gün boyunca toplam 3016 TB’ın üzerinde mobil internet kullanıldı.

En Çok Mobil İnternet Kullanan İller

Turkcell'e göre Mobil internet kullanımının en yoğun olduğu ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Hatay, Mersin, Adana ve Gaziantep olarak gerçekleşti. 

Vodafone'a göre ise en çok mobil internet kullanan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana oldu.

En Çok Aranan Ülke

Yurt dışındaki sevdikleri ile de 1.7 milyon dakika konuşan Turkcell kullanıcıları, en çok Almanya’daki yakınlarıyla yeni yıl sevincini paylaştı. 

Vodafone’luların yılbaşında en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve KKTC, en çok SMS gönderilen ülkeler ise İngiltere, Almanya, KKTC, Rusya ve Fransa oldu.

CNNTürk









Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)