adscode
adscode

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Yardım Gecesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği’nin düzenlediği Doğu Anadolu Gecesi’nde solonu dolduran öğrenciler, yerel türküler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Yardım Gecesi
Eğitim
Gecede toplanan yardım ile Muş’ta bulunan Güzeltepe İlköğretim Okulu’na yardımda bulunulacak. 

YTÜ Kulüpler Birliği’nin 7. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak, Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Prof. Dr. Salim Yüce, YTÜ Genel Sekreteri Bahar Sivri ve öğrenciler katıldı. Gecede sahne alan Zekeriya Ünlü ve sıra gecesi ekibi, salonu dolduranları coşturdu. Ünlü ve ekibinin muhteşem performansıyla coşan izleyiciler oturdukları yerlerden kalkarak halay çekti. Halaylar ve türküler eşliğinde geceye katılanların keyifli dakikalar yaşadığı gecede yöresel ürünler ve yiyecekler katılanlara servis edildi. Gecede,  60 kilogram çiğ köfte ve bin adet sandviç de ücretsiz olarak dağıtıldı. 

Doğu Anadolu Gecesi’ne katılan vakıflar ve dernekler ise geceye ayrı bir anlam kazandırdı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğrenci kulüplerinin çeşitli organizasyon ve bilimsel çalışma anlamında önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin de önemli olduğunu vurguladı. Eğitimin Türkiye’nin batısına olduğu kadar doğusuna, güneyine de ulaşması gerektiğini vurgulayan Yüksek, devletin yaptığı yatırımların yanında sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal sorumluluk projelerinin de bu amaca hizmet etmesi gerektiğini belirtti. 

Gecede toplanan ve sponsorlar aracılığıyla elde dilen yardımlar Nisan ayında Muş Güzeltepe İlköğretim Okulu’na ulaştırılacak. 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)