adscode
adscode

Yıllık izinlerini köy çocuklarına ayırdılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir fabrikada çalışan ve amatör tiyatro topluluğu kuran 6 kişi, 10 gün yıllık izin alarak, "İstikbal Köylerdedir" projesi kapsamında köy okullarındaki öğrencileri tiyatroyla…

Yıllık izinlerini köy çocuklarına ayırdılar
Eğitim
Proje sorumlusu ve Ereğli Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatör tiyatrocuların oluşturduğu topluluğun köy okullarında, "Bir Böğürtlen Masalı" adlı çocuk oyununu ücretsiz sahnelediğini söyledi.

Projeyi gerçekleştirebilmek için tiyatrocuların çalıştıkları iş yerlerinden yıllık izine ayrıldığını anlatan Amca, "Yıllık izinlerimizi burada geçiriyoruz. Ailemizin zamanından da çalıyoruz ama bu çocukların gözlerindeki ışık son derece önemli." dedi.

- 10 günde 6 bin öğrenci tiyatroyla buluştu

Projenin 10 gün sürdüğünü ve toplamda 43 okulda 6 bin öğrenciye tiyatro oyunu sahnelendiğini ifade eden Amca, şu ana kadar 24 okulda 3 bin 500 öğrenciye bu çocuk oyununu sahnelediklerini belirtti.

Amca, gittikleri okullardaki çocukların büyük bir bölümünün tiyatroyu ilk kez izlediğine değinerek, "Bazı köylerimizi merkez yaptık, buraya öğrencilerimizi getirerek oyunu sahneledik. Bu çocuk oyunu aslında bir salon oyunudur, biz sokak oyununa çevirdik. Dekorlarımızı kendimiz yaptık, eksiklikleri kendimiz tamamladık. Okul bahçelerinde sahnelenen bu oyun için çocuklarımızın, oturdukları sıraları alarak gelmeleri bizleri duygulandırdı." diye konuştu.

Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de projeye destek verdiğini anlatan Amca, kamuoyundan da olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı.

- "Hala bu işi yapan güzel insanlar var"

Süleyman Demirel İlkokulunda sahnelenen, "Bir Böğürtlen Masalı" isimli çocuk oyunu öncesi projede yer alan ekibe teşekkür eden okul müdürü Mahmut Ataman da "Hala bu işi yapan güzel insanlar var. Köyde öğrencilerimize bir şeyler vermek isteyen güzel insanlar var. Çocuklar, eğitimin yanı sıra kültürel ve sanatsal olarak da yetiştirilmelidir. Kendim ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlçedeki özel bir fabrikada çalışan Orhan Koç da köy okullarındaki çocuklara tiyatro oynamak için 10 günlük izine ayrıldığını kaydederek, bu yıl tatil için değil köylerdeki çocukların yüzünü güldürebilmek için iznini kullandığını vurguladı.

Çok önemseyerek ve severek çalıştığı bir proje gerçekleştirdiklerini aktaran Koç, "Ailem de bu konuda bana çok büyük destek verdi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza katkımız olabiliyorsa ne mutlu bize." dedi.

Tiyatroyu izleyen çocuklar da köylerinde ilk kez tiyatro oyunu sahnelendiğini ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)