adscode
adscode

Yılmaz: 80 bin yeni öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı, 2 yılda 80 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atamaların 40 bini bu yıl gerçekleştirilecek.

Yılmaz: 80 bin yeni öğretmen atanacak
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2 yıl içinde 80 bin kişilik öğretmen ataması yapılacağının müjdesini verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Şubat’ta duyurusunu yaptığı 90 branşta 20 bin 127 kişilik sözleşmeli kadro için başvuruda bulunan öğretmen adayları sözlü sınava giriyor.

Mülakata çağırılan 60 bin adaydan 60 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamalar yapılacak. Sözlü sınavlar, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektirmeyen alanlar için 7 Nisan’a kadar; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektiren alanlar için ise 24 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÇALIŞMA YAPILIYOR
Bakan Yılmaz, sözlü sınavları başlayan 20 bin öğretmen atamasıyla birlikte 2 yıl içinde 80 bin kişilik öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bu yılın ikinci ataması, 20 Ağustos’tan sonra 10 bin sözleşmeli kadro için yapılacak. MEB, geriye kalan 50 bin kontenjan için de çalışma yürütüyor. 2017 yılı tamamlanmadan 10 bin atama daha yapılması planlanırken, 2018’de 40 bin kontenjana öğretmen ataması yapılması bekleniyor.

Bakan Yılmaz, 20 bin öğretmen için mülakatların başladığını belirterek, “Geçen dönemde de önceliği Doğu ve Güneydoğu illerine vermiştik, bu 20 bin öğretmenin de önceliğini Gaziantep ve Şanlıurfa’ya vereceğiz” dedi.


Basın İlan Kurumu

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)