adscode
adscode

YKS adayları için yeni platform!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için interaktif katılım sağlayabilecekleri ve sorularını yöneltebilecekleri dijital bir platform oluşturuldu.

YKS adayları için yeni platform!
Eğitim
Güncelleme : 09-Feb-21 17:19

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığınca hazırlanan YKS İnteraktif Soru Çözümleri Platformu, 8 Şubat 2021 Pazartesi gününden 11 Haziran 2021 Cuma gününe kadar öğrencilerin hizmetinde olacak.


Dijital platformda canlı olarak çözülecek sorular Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı sorular, EBA Akademik Destek ve TYT-AYT de çıkmış sorulardan oluşuyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün "YouTube" kanalı üzerinden canlı olarak yayın yapacak olan dijital platform, YKS'ye hazırlanan tüm öğrencilere ve sınav maratonundaki tüm adaylara açık olacak. Öğrenciler canlı yayındaki sorulara interaktif olarak katılım sağlayabilmeleri için yayın esnasında link paylaşılacak ve bu link üzerinden cevaplarını gönderebileceklerdir. Soruların çözümleriyle ilgili merak ettikleri ayrıntıları yorumlar sekmesinden sorabilecek, platform uzmanları o sorulara gerektiğinde anlık olarak gerektiğinde ise ders sonrasında düzenli periyotlarda cevap verecek.

İnteraktif Soru Çözümleri Platformu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi: "Salgın tedbirleri sürecinde tüm birimlerimiz öğrencilerimize destek olmak üzere sürekli yeni kaynakları ve projeleri oluşturuyor. Bu kapsamda çok sayıda destek paketini daha önce paylaşmıştık. Şimdi bunlara bir yenisini ekliyoruz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan öğrencilerimize yönelik yeni dijital platformda öğrenciler, sunulan canlı derslere interaktif olarak katılabilecekler. Uygulamanın öğrencilerimiz ve sınava hazırlık sürecindeki tüm adaylarımız için motivasyonlarını artıracak, karşılıklı etkileşimle rahat bir çalışma modeli sunacak faydalı bir kaynak olmasını diliyorum. Bu platformun hazırlanmasına emek veren Ortaöğretim Genel Müdürümüz Cengiz Mete ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."


Yayın Linki: https://youtu.be/up0lsHOzsXA

Tanıtım Videosu: http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/content/video/yks.mp4

YKS Ders Programı (8 Şubat 2021-11 Haziran 2021)

İnteraktif YKS Soru Çözümleri İşleyişi Nasıl Olacak?

1- Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün "YouTube" kanalı (https://youtu.be/up0lsHOzsXA) üzerinden canlı olarak yayın yapacak olan dijital platform YKS'ye hazırlanan tüm öğrencilere ve sınav maratonundaki tüm adaylara açık olacak. Öğrenciler canlı yayındaki sorulara interaktif olarak katılım sağlayabilmeleri için yayın esnasında link paylaşılacak ve bu link üzerinden cevaplarını gönderebileceklerdir.


2- Soru ekrana gelecek ve öğrenciler belirtilen sürede soruyu çözerek cevaplarını (doğru seçeneği) ilgili alana tıklayarak sisteme göndereceklerdir.


3- Süre bittikten sonra hangi seçeneği kaç öğrencinin işaretlediğini tüm izleyiciler görebilecektir. Bu oranlar doğrultusunda öğretmen soruyu detaylı olarak çözecek ve varsa öğrenciden gelen yorumlara cevap verecektir.


4- Öğrenciler, öğretmen soruyu çözerken anlayamadıkları bölümleri yorum bölümünden sorabilecekler. Öğretmen de bu sorulara cevap verebilecektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)