adscode
adscode

YKS dün kolaydı bugün zor olacak!

YKS’de ilk tur dün gerçekleşti! İkinci tur bugün.

YKS dün kolaydı bugün zor olacak!
Milliyet Diyalog

Kurallara uyum fena değildi.

ÖSYM Başkanı, ülke genelinde sorun yaşanmadığını söyledi.

Moral vermek için olsa gerek, sorular çok kolay olmasa da zor da değildi. Hatta özellikle Matematik’te “Geçen yılın sorularını kopyalayıp aynen sormuşlar”, “Dil Bilgisi sorularını unutmuşlar” diyenler çoktu.

Peki, kaç net yapan barajı aşar?

Daha da önemlisi bugünkü sorular nasıl olur?

Alan yeterliliği arandığı için zor olacağı kesin.

Bu yüzden moralleri bozmamak gerekir!..


Gözetmenler!

Sınav gözetmenlerinden az da olsa özensiz olanlar dikkat çekti! Maske takmayanlar hemen her yerde vardı ki, bu konuda çok şikâyet geldi.

Sınıflardaki sosyal mesafe konusunda ise “1.5, 2 metre değil 40, 50 santimdi. Geçen yıllardan hiçbir farkı yoktu” diyenler çoktu! Bu kadarına da şükür diyelim!...

Ama bu noktada velileri tebrik etmek gerek. LGS’ye göre çok daha titiz ve dikkatliydiler…

Sorular zor değildi

Sınav öncesi öğrenciler arasında, anlık da olsa birbirlerine özlemle sarılanlar çoktu. Umarız bugünkü sınavda, gözleriyle kucaklaşırlar. Çünkü risk büyük!..

Sorulara gelince:

Türkçe soruları çok uzun ve kafa karıştırıcıydı. Özellikle paragraf soruları çok zaman aldı. Bazılarını en az iki kez okumak gerekti. Dikkat gerektiriyordu. Fazladan verilen süre, bu sorularla geri alınmış oldu.

Matematik bilene kolay, bilmeyene zor geldi. Geçen yılların sorularını özenle inceleyip, ÖSYM’nin soru sorma mantığını yakalayanlar için hiç zorlayıcı olmadı!

Fen’e çok zordu diyen azdı. Müfredata uygun ve hazırlananlar için zorlayıcı olmadı.

Sosyal’de güncel sorular vardı! “Ters köşe olduk. Bugüne kadar yayınlanan sorularla alakası yoktu diyenler” vardı. Ayrıca, artık muhakemeye dayalı yeni soru soracağını açıklayan ÖSYM’nin, bırakın yeni soruları eskiye sıkı sıkıya bağlı kaldığı ve yanlış yapmaktan korktuğu için de denenmiş soruları, takla attırarak yeniden sorduğu iddia edildi…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)