adscode
adscode

YKS şampiyonunun öğretmeni tweet attı, ortalık karıştı

YKS Türkiye birincisi Selin Aşıkiraz'ın ilkokul öğretmeni başarıda ilkokulun ve kendisinin de katkısı olduğunu yazınca sosyal medyada binlerce yorum yapıldı. Kimi öğretmeni destekledi kimi ise dalga geçti.

YKS şampiyonunun öğretmeni tweet attı, ortalık karıştı
YKS
Güncelleme : 27-Jul-22 11:02

İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun Selin Aşıkiraz (18), 2022-YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri (AYT) eşit ağırlık Türkiye birincisi oldu.

Aşıkkiraz'ın birinciliği ailesi ve lisesini sevindirirken öğrencinin ilkokul öğretmeni olduğunu belirten Pınar Ayçiçek "Selin'in ilkokul öğretmeniyim. Öğrencimle çok büyük gurur duydum. Keşke ilkokul ve ortaokul bilgileri de verilseydi. Sonuçta sadece lise değildir üniversiteye hazırlayan" ifadelerini kullanarak tweet attı.

Büyük ilgi gören paylaşıma binlerce yorum yapıldı. Kimi öğretmeni desteklerken kimi ise dalga geçti.

 

 

Yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

- Selin’in muhabbet kuşuyum ders çalışırken rahatsız olmasın diye ciklemedim bile keşke bu bilgiler de verilseydi. Sonuçta sadece lise değildir üniversiteye hazırlayan.

- Tebrikler değerli hocam. İlkokul öğretmeni tabiri caizse öğrencinin kaderini değiştiriyor.

- Galibiyetin sahibi çoktur, mağlubiyetin sahibi yoktur - Süleyman Demirel.

- Selin’in para verdiği dilenciyim. Çok gurur duydum. Her 1 lira verdiğinde ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN dedim. Keşke benim koordinatlarım da verilseydi. Sonuçta hayır duasıdır üniye hazırlayan.

Selin'in sınavda arkasında oturan kişiyim sırf selinin dikkati dağılmasın diye 120 dakika nefesimi tuttum. Beni de tebrik etmesi gerekiyor.

- Selin'in üst komşusuyum. Ders çalışırken ses gitmesin diye terlik bile giymezdim çok büyük gurur duydum. Keske komşusuna ait bilgiler verilseydi. Sonuçta sadece lise değildir üniversiteye hazırlayan.

- Hocamla çok dalga geçilmiş ama ben buna çok katılıyorum. Bilim konusunda beni en fazla teşvik eden kişi ilkokul öğretmenimdi. Bilimden aldığım zevkin ilk tohumlarını o ekti diyebilirim. Hayattaki en büyük şanslarımdandı sanırım.

- Milli eğitimin son basamağı olan liseden sadece söz edilmesi geride kalan 8 yıllık eğitimi hiçe saymak oluyor bunu milli eğitim yapınca daha da üzücü biz ilkokul öğretmenleri mesleğe ve geleceğe katkı sağlamayan eğitimciler gibi görülüyoruz ve yok sayılıyoruz.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)